1

Santiago Lascurain - Tophits uit het moderne gitaarrepertoire




Santiago Lascurain - Tophits uit het moderne gitaarrepertoire

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Santiago Lascurain blaast u van uw stoel met enkel een gitaar. Dat je met slechts zes snaren een avond lang het publiek aan de stoel kunt kluisteren bewijst hij van begin tot eind. Santiago speelt klassieke tophits uit het moderne gitaarrepertoire zoals Benjamin Brittens Nocturnal, After Dowland en de spetterende Gitaarsonate van Alberto Ginastera. Vuurwerk verzekerd!

Meesterwerken van Dowland, Britten en Ginastera

Lang was de gitaar het ondergeschoven kindje in de klassieke muziek. Tot de twintigste eeuw. Dankzij grote gitaarvirtuozen als Andrés Segovia, Julian Bream en John Williams begonnen ook topcomponisten voor de gitaar te componeren. Veel stukken behoren inmiddels tot het modern-klassieke gitaarrepertoire. In dit recital neemt Santiago u mee op reis door het Latijns-Amerika van Alberto Ginastera en Benjamin Brittens Groot-Brittannië. Toch kan Santiago het niet laten ook een knipoog te maken naar de zestiende eeuw. Benjamin Britten baseerde zijn Nocturnal op. 70 op een beroemde luitcompositie van John Dowland. Van deze zestiende-eeuwse grootmeester speelt Santiago ook een aantal stukken.

Santiago Lascurain

Vanaf het begin van zijn carrière werpt Santiago Lascurain zich op als ambassadeur van de klassieke gitaar. Hiermee treedt hij in het voetspoor van de grote gitaarpioniers van weleer. Het blad Klassieke Zaken noemde Lascurains vertolkingen op zijn nieuwste cd "indringend" en "gedurfd". De opzwepende Gitaarsonate van Ginastera is ongetwijfeld de meest sensationele compositie op het programma.

Santiago legt uit hoe je de magie van de muziek vasthoudt: "Ik wil die eerste verwondering en de opwinding blijven voelen, dat moet de motor zijn. Uiteindelijk speel ik maar om één reden: de liefde voor de muziek."

 Bezoek www.ticketjames.com

Santiago Lascurain - Tophits uit het moderne gitaarrepertoire
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.