Kerstmarkt




Kerstmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kramen vol kerstcadeautjes, een levende kerststal, verschillende ambachten, een ijsbaan, heerlijk warme vuurkorven en nog veel meer ....

Ook dit jaar zal er vlak voor kerst weer een Lichtjesfeest georganiseerd worden vanaf de Markt in Papendrecht. Een optocht, waarin het verhaal van kerst, feest van het Licht, op een bijzondere manier door jong en oud beleefd kan worden. Op de Markt kunnen kinderen gratis (op=op) lichtjes afhalen bij de kramen van het Lichtjesfeest.
Om 18.30 uur begint het programma met muziek, zang, een uitbeelding van het kerstverhaal en de ontsteking van de grote kerstboom door de burgemeester. Daarna vertrekken we in een lange stoet wandelend met de lichtjes langs verschillende tafereeltjes die elk een deel van het bijzondere kerstverhaal uitbeelden.
Tijdens deze wandeling van ongeveer twee kilometer, worden we begeleid door muziekkorpsen uit de hele regio. Net als de wijzen uit het Oosten meer dan tweeduizend jaar geleden deden, zullen we de ster volgen naar het kindje Jezus in de stal. Dat is ook het thema van dit jaar: “We volgen de ster!”. We zien uit naar een mooi Lichtjesfeest met elkaar.

 Bezoek www.kerstmarktpapendrecht.nl

Kerstmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.