Dagje Uit in het Groene Hart

UITgelicht

Van wereldstad tot werelderfgoed
KINDERDIJK - DagjeWeg.NL bezocht een oerhollandse bezienswaardigheid: Kinderdijk!

Dagje Groene-Hart - wat te doen?

Uitstapjes in Groene Hart (418)

Flits door de tijd in Beeld en Geluid

hilversum, Noord-Holland  -  Zwijmel weg bij oude programma's en laat de kids zingen, dansen en acteren in de Beeld en Geluid experience. Alles wat er ooit op televisie of radio was, is terug te vinden bij Beeld en Geluid in Hilversum.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren

gorinchem, Zuid-Holland  -  Stap aan boord van de veerpont en laat je meenemen door het prachtige gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek een eeuwenoud kasteel, maak een stadswandeling door Gorinchem en kom heerlijk tot rust in de waterrijke natuur.

elke dag geopend 

Archeon: terug in de tijd!

alphen aan den rijn, Zuid-Holland  -  Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: historische gebouwen in het Archeon nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Zwerf door de prehistorie, ontmoet de Romeinen en leer zwaardvechten en boogschieten!

geopend, open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Creatief met glas in het Nationaal Glasmuseum

leerdam, Zuid-Holland  -  Leerdam staat wereldwijd bekend om zijn glas. Bekijk in het Nationaal Glasmuseum glas en kristal in allerlei vormen, kleuren, soorten en maten. En ga zelf aan de slag in de Glasblazerij!

's maandags gesloten 

Kasteel de Haar: een sprookje voor iedereen

haarzuilens, Utrecht  -  Het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar, wekt ieders fantasie tot leven. Kleine ridders en jonkvrouwen dromen van hun eigen sprookje en jong en oud staat versteld van het rijke interieur.

elke dag geopend 

Actieve uitjes bij Boerderij de Boerinn

kamerik, Utrecht  -  Met een grote glimlach verlaat iedere bezoeker van Boerderij de Boerinn het boerenerf. Kom ook naar het platteland voor een actief of juist een ontspannen uitje. Van melkkrukken schilderen tot boogschieten of het boerenbontespel!

elke dag geopend 

Korenmolen De Windotter

ijsselstein, Utrecht  -  Ben je op zoek naar echt ambachtelijk meel, bezoek dan de molenwinkel van korenmolen De Windotter in IJsselstein. Dit meel komt rechtstreeks van de molenstenen en smaakt net als vroeger! Niet te missen: de molen is één van de grootste van Nederland.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Geniet van een rondvaart over de Kagerplassen

warmond, Zuid-Holland  -  Geniet van de prachtige Kagerplassen, maak een tussenstop bij De Kaag en verken het schilderachtige eiland. Stap op bij een rondvaart langs sfeervolle dorpjes en prachtige natuurgebieden.

elke dag geopend 

IJsboerderij Van Herk

loosdrecht, Noord-Holland  -  Ontdek het boerenleven op IJsboerderij Van Herk. In het hooi spelen, dieren verzorgen, tractor rijden: een leuk dagje uit op het platteland, met tussendoor een heerlijk ijsje.

open op zaterdag 

Fietsroute UNESCO Werelderfgoed

oude meer, Noord-Holland  -  Nederland kent heel wat mooie plekken en zelfs een aantal locaties die de titel UNESCO Werelderfgoed mogen dragen. Stap op de fiets en volg de Fietsroute UNESCO Werelderfgoed langs al deze parels van cultuur, historie en architectuur.

elke dag geopend 

Midgetgolfbaan De Leeuwenkuil

muiderberg, Noord-Holland  -  Midgetgolfen, trampoline springen en lekker eten? Bij Midgetgolfbaan De Leeuwenkuil beleef je een diverse dag vol leuke activiteiten!

geopend, open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Dagje uit in Oud Valkeveen

tip van de redactie naarden, Noord-Holland - Afstand houden, handen wassen, looproutes en gesloten attracties. Een dagje uit met coronamaatregelen is best anders dan we gewend zijn. En is het nog wel leuk als je aan zoveel dingen moet denken, helemaal met kinderen? DagjeWeg.NL nam de proef op de som en ging een dagje naar Speelpark Oud Valkeveen .

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

prijsvraag In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum stap je echt even terug in de tijd. Neem een kijkje bij de ouderwetse drogisterij, smidse, slager of andere winkeltjes van vroeger. Op maar liefst 160 plekken in het museum komt het verleden tot leven, inclusief allerlei oude ambachten die live worden...

UITagenda Groene-Hart

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Groene-Hart UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

donderdag

4 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderOntdek Polder Oukoop en Hoeve SteinPak de boot en ga voor Pampus liggenKijken op Fort KijkuitRondleidingdonderdag 4 juni 2020

vrijdag

5 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderOntdek Polder Oukoop en Hoeve SteinPak de boot en ga voor Pampus liggenKijken op Fort KijkuitRondleidingvrijdag 5 juni 2020

zaterdag

6 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderOntdek Polder Oukoop en Hoeve SteinPak de boot en ga voor Pampus liggenKijken op Fort KijkuitRondleidingzaterdag 6 juni 2020

zondag

7 juni 2020Kijken op Fort KijkuitRondleidingBoat Party: Varen Zingen Feesten op de VechtOudewater in roerige tijdenVaren langs het drijvend land van de MolenpolderLunch en afsluiting AIR Warrink & Ter Weelezondag 7 juni 2020

maandag

8 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderLunch en afsluiting AIR Warrink & Ter WeeleOntdek Fort bij AbcoudePak de boot en ga voor Pampus liggenOntdek Fort NieuwersluisRondleidingmaandag 8 juni 2020

dinsdag

9 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderLunch en afsluiting AIR Warrink & Ter WeeleOntdek Fort bij AbcoudePak de boot en ga voor Pampus liggenOntdek Fort NieuwersluisRondleidingdinsdag 9 juni 2020