Wandel4daagse Zuid-Limburg




Wandel4daagse Zuid-Limburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de meivakantie van 2015 vindt de allereerste editie van Wandel4daagse Zuid-Limburg plaats. Van 6 tot en met 9 mei kan men op sportieve wijze genieten van mooie en bijzondere natuurgebieden, in combinatie met de Limburgse gastvrijheid. Door de verbinding van fraaie wandelroutes met wisselende thema's en veel bezienswaardigheden, wordt de cultuurhistorische geschiedenis en diversiteit van Zuid-Limburg optimaal naar voren gebracht. Wandelaars van jong en oud kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website.

De Wandel4daagse is geschikt voor zowel ervaren lopers als recreanten. Per dag kunnen er drie verschillende afstanden afgelegd worden; 15 km, 30 km en 45 km. Aan de allerkleinsten is er ook gedacht: in samenwerking met Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten vindt er voor de jeugd dagelijks een vermakelijke speurtocht plaats. Tijdens deze ontdekkingsreis van 6 km per dag kunnen de kinderen op een speelse manier de omgeving verkennen.

Elke dag zullen de wandelingen starten vanuit een andere plek in de omgeving van Maastricht. Ieder met een eigen thema:

Woensdag 6 mei:
Bourgondische invloeden - Deze route leidt o.a. langs het Vrijthof, de Sint- Pietersberg en 1500 monumenten in Maastricht.

Donderdag 7 mei:
Hart van Europa - Deze route leidt o.a. langs een groeve, grotten, sluizen en het station van Luik

Vrijdag 8 mei:
Romeinse invloeden - Deze route leidt o.a. langs Romeinse geschiedenis, holle wegen en mergelgrotten

Zaterdag 9 mei:
Streekproducten - Deze route leidt o.a. langs een vuursteengrot, het eerste bevrijde Nederlandse dorp van WOII en een indrukwekkend Amerikaans kerkhof.

 Bezoek www.wandel4daagsezuidlimburg.nl

Wandel4daagse Zuid-Limburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.