1

Trots op Trix Express!




Trots op Trix Express!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

'Trots op TRIX EXPRESS'

80 jaar Trix Express en 30 jaar Trix Express Club

De Stichting Trix Express viert beide jubilea graag op de bekende clubdag met alle Trix Expressers én alle andere modelspoorliefhebbers op paaszaterdag 4 april 2015 in Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte in De Bilt.

Aan de hand van het thema ‘Trots op Trix Express’ tonen de leden van de club vol trots de mooiste pareltjes uit hun collectie. Op de tafels niet alleen zorgvuldig bewaarde collectors items, maar ook een groot aantal rijdende Trix-treinen op de door liefhebbers opgestelde modelbanen.

Een groot deel van de in 80 jaar tijd uitgebrachte Trix Express-modellen zal te zien zijn, een unieke en zeldzame belevenis voor iedereen die van modelspoor houdt en de roemruchte geschiedenis van dit legendarische merk weet te waarderen. De hobby- en speelgoedcultuur uit de jaren '50, '60 en '70 komt op deze dag weer tot leven en de bezoeker kan zich voorbereiden op een nostalgische reis terug in de tijd, maar krijgt ook de nieuwste digitale snufjes voorgeschoteld.

Naast de tentoongestelde modeltreinen en modelspoorbanen natuurlijk ook verkoop van nieuwe en tweedehands Trix Express-treinen en toebehoren én natuurlijk de unieke reparatieploeg, waar clubleden tegen materiaalkosten hun defecte locs kunnen laten repareren.

In het kader van 80 jaar Trix Express wordt er een quiz georganiseerd, een uitdaging voor elke Trix Express-liefhebber. En ook de jonge bezoekers worden niet vergeten, want kinderen kunnen terecht bij de speelbaan, waar ze zelf de Trix-treinen kunnen laten rijden.

Kortom, reden genoeg om af te reizen naar De Bilt en een bezoek te brengen aan deze traditioneel gezellige dag die deze keer een extra feestelijk randje heeft.

Openingstijden
Zaal open voor bezoekers: van 11:00 tot 16:00 uur, maar voor een kop koffie kunnen de bezoekers al eerder terecht.

Toegangsprijzen
Toegang: gratis voor donateurs van de stichting én kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding; toegang bezoekers: € 5,00.

Locatie
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte,
Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt

De Bilt ligt 3 km ten oosten van Utrecht waar de snelwegen A27 en A28 bij elkaar komen. Komt u naar de clubdag met de auto en u gebruikt een routeplanner, toets dan Alfred Nobellaan De Bilt in, dan krijgt u de route naar de parkeerplaats van H.F. Witte.

 Bezoek home.kpn.nl

Trots op Trix Express!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.