Pinksteren: vreemde talen in Orientalis




Pinksteren: vreemde talen in Orientalis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Extra rondleiding:
OPEN RONDLEIDING op zaterdag 23 en op zondag 24 mei om 13.00 uur
Extra activiteiten 'vreemde talen':
Activiteit 'REN JE ROT' op zondag 24 en maandag 25 mei om 13.30 en om 15.00 uur op het Plein van Pilatus in de Romeinse Straat
Activiteit 'FLUISTEREN' in de woestijn op zondag 24 en maandag 25 mei tussen 13.30 en 15.00 uur.

Bijzondere routes:
Op eigen gelegenheid kunt u de feesten van het voorjaar ontdekken. In het museumpark staan feesttafels gedekt voo rde grote feesten van jodendom, christendom en islam. Bij de kassa is een routeboekje voor 1 euro verkrijgbaar met achtergrond informatie. Deze route is t/m 25 mei 2015 te lopen.
Bekijk maquettes van de oude culturen. Bij de kassa is het routeboekje voor € 1,50 verkrijgbaar.

In de Romeinse straat worden olijven gerookt, u kunt hiervan proeven. Ook zijn verse nootjes in de Romeinse straat verkrijgbaar.

Met zijn hemelvaart laat Jezus zijn apostelen achter in verwarring. Dan daalt er een vuur dat boven hun hoofden lijkt te branden en ineens spreken ze allerlei talen. Met een nieuw zelfvertrouwen trekken de apostelen er op uit om het evangelie te verspreiden.

De naam ‘Pinksteren’ komt van het Griekse woord ‘pentakosta’, dat betekent ‘vijftigste’ en Pinksteren valt dan ook op de vijftigste dag na Pasen. Het christelijke Pinksteren is verwant aan het joodse wekenfeest (Sjawoe'ot). Beide feesten herdenken een ontmoeting tussen hemel en aarde en het begin van een georganiseerde godsdienst; Mozes ontving de joodse wet (o.a. de Tien Geboden) en daarmee begint de joodse godsdienst en de apostelen ontvingen de Heilige Geest en daarmee begint de christelijke kerk. Beide feesten zijn ook oogstfeesten, het Joodse Sjawoe'ot in de letterlijke zin en Pinksteren in het oogsten van nieuwe gelovigen.

 Bezoek www.museumparkorientalis.nl

Pinksteren: vreemde talen in Orientalis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.