1

Padmore en Bezuidenhout: Schuberts Die schne Mllerin




Padmore en Bezuidenhout: Schuberts Die schne Mllerin

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Mark Padmore (Tenor), Kristian Bezuidenhout (Fortepiano) Schubert - Die schne Mllerin, D 795 , di 22 sep 20:15-21:25 | Kleine Zaal | Vo

Padmore en Bezuidenhout
De komende jaren gaat Mark Padmore op Schubert-pelgrimage. Met diverse pianisten verkent de tenor de liederencycli van de Weense componist. Te beginnen met Die schöne Müllerin. Padmore, geroemd om zijn balans tussen emotie en intellect, werkt samen met fortepianist Kristian Bezuidenhout. Samen interpreteerden ze eerder al werken van Robert Schumann. Bezuidenhout laat de noten voor zichzelf spreken, schreef een lovende recensent.

Die schöne Müllerin
Schuberts eerste liedcyclus, Die schöne Müllerin, is gebaseerd op werk van Wilhelm Müller. Uit meer dan zeventig gedichten van diens hand koos Schubert er twintig, die vertelden waar het voor hem om ging. Een eenzaam mens, hopeloos verliefd, in gesprek met zichzelf en de natuur. In de piano verwerkte Schubert een heel landschap, met stromend water en een draaiende molen. De zang is lyrisch en hartverscheurend. Een prachtige start van Padmores Schubert-reis.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Padmore en Bezuidenhout: Schuberts Die schne Mllerin
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.