1

Beethoven, Brahms, Bridge en Bunch - Trio Rodin




Beethoven, Brahms, Bridge en Bunch - Trio Rodin

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bach, Beethoven, Brahms. Ooit werden deze drie componisten gezien als de belangrijkste componisten in de Westerse muziekgeschiedenis. Trio Rodin brengt een ode aan de 'B', maar dan wel met hun eigen vier idolen: Beethoven, Brahms, Bridge en Bunch. Daarbij contrasteren de 'founding fathers' van de klassieke muziek, Beethoven en Brahms, met Bridge's en Bunchs moderne fratsen van lichte tonen, opzwepende ritmes en zangerige melodieën.

Beethoven componeerde zijn opgewekte Derde Pianotrio als jonge hond van 24 jaar. Een schot in de roos, want het werd een bestseller onder het kamermuziek minnende Weense publiek. Brahms aan de andere kant besloot zo ongeveer zijn loopbaan als componist met zijn Derde Pianotrio op. 101. Hij schreef het tijdens een vakantie in de Zwitserse Alpen. Maar alle ontspanning ten spijt werd het een van zijn meest dramatische composities. De twee klassieke meesterwerken staan daarmee in schril contrast met de charmante Miniaturen van Frank Bridge en Intersections van de relatief jonge componist Kenji Bunch (1973).

Trio Rodin


Trio Rodin behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio's van dit moment. De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen en waren ze in de belangrijkste Nederlandse concertzalen te horen. In 2013 sleepten ze de Storioni Toonzaal Prijs in de wacht. Als kroon op hun studie volgen ze momenteel masterclasses bij het befaamde Trio di Parma in Italië. De gedrevenheid van Trio Rodin verwoordt violist Carles Puig als volgt: "Ik denk dat je door de muziek 'geroepen' wordt, niet zozeer door een specifiek instrument... Het gaat uiteindelijk om de muziek die in je zit."

 Bezoek tickets.edescheconcertzaal.nl

Beethoven, Brahms, Bridge en Bunch - Trio Rodin
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.