1

Audiowandeling Oh Die Zee




Audiowandeling Oh Die Zee

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na het succes van de pilot vorig jaar is de audiowandeling Oh Die Zee in augustus terug in Scheveningen! Het locatieproject gebaseerd op de Odyssee van Homerus, beleeft dit jaar de première van de speciale kinderversie.

“… met de zeewind in je gezicht en het geluid op je oren, is Oh Die zee een bijzondere, zintuiglijke ervaring.” de Volkskrant, 2014


Oh Die Zee is een wandeling waarbij je op drie totaal verschillende locaties - de werkende Scheveningse haven, de Sahara-achtige zandduinen in het Westduinpark en het stille Zuiderstrand - gaat zitten om te luisteren naar drie verhalen uit de Odyssee van Homerus. De theatraal vormgegeven locaties zorgen voor een telkens wisselend decor met altijd uitzicht op zee; wiegend op gigantische 6-persoonsschommels, bovenop het dak van een zeecontainer en in een ‘scheepwrak’ met 2-persoonshangmatten. De zee wordt daarmee een filmdoek voor de verbeelding. In je koptelefoon spelen zich Odysseus’ avonturen af met o.a. de bevallig maar o zo gevaarlijk zingende Sirenen, de zeemonsters Scylla en Charibdis en Odysseus’ gevecht op de woeste zee om thuis in Ithaka te komen.

Nieuw dit jaar is de kinderversie (10+) van Oh Die Zee. “Vorig jaar kwamen veel gezinnen met kinderen op ons evenement af. Uit hun feedback bleek dat kinderen het erg leuk vonden maar dat het verhaal voor hen soms best lastig was om te volgen. Vandaar nu een kinderversie, waardoor het echt een familieuitje is geworden.” De kinderversie is opgenomen in het Nederlands en Engels. Componist Jürgen De Blonde maakte een spannende soundtrack. Acteur: Jeremy Warcup.
Nieuw is dit jaar ook de vormgeving van de locatie op het Zuiderstrand: vormgever Pink Steenvoorden van Einstein Design ontwierp een soort scheepswrak waarin je lekker kunt wiegen en luisteren in o.a. 2-persoonshangmatten.
Het internationale locatieproject Oh Die Zee (Oh The Sea) is gebaseerd op de Odyssee van Homerus, in het bijzonder de succesvolle radioversie die Oh Die Zee-regisseur Ingrid van Frankenhuyzen in 1994 voor de radio maakte met Ton Lutz als steracteur.

Oh Die Zee of Oh The Sea is in drie talen te beluisteren: Engels, Duits en Nederlands. Acteurs: Ton Lutz (Nederlands), Jeremy Warcup (Engels) en Dieter Mann (Duits).
www.ohdiezee.nl

 Bezoek www.ohdiezee.nl

Audiowandeling Oh Die Zee
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.