1

FRIA over zee 2015 - Natuurcentrum Ameland




FRIA over zee 2015 - Natuurcentrum Ameland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eveline van der Pas, Hennie Broers en Saskia Wagenvoort, drie kunstenaars van de Friese kunstenaars vereniging FRIA, hebben zich laten inspireren door het wad, de natuur en elkaars werk. Kruisbestuiving, samenwerking en eigenheid. Te ontdekken in de expositieruimte van het Natuurcentrum te Nes van maandag 1 juni t/m vrijdag 14 augustus.

Eveline van der Pas “schildert” met natuurlijke vezels. Ze maakt een verbinding van zaden, grassen, plantaardige en dierlijke vezelsoorten, meestal op transparante zijde. Het werk bevat eigentijdse thema’s zoals duurzaamheid en spiritueel besef. In het werk gaan humor, zachtheid, monumentaliteit en eenvoud hand in hand.

Hennie Broers maakt sieraden en objecten geïnspireerd door de natuur. Zeeschuim, plant- en diervormen zijn terugkerende elementen. Daarbij combineert ze graag verschillende materialen met elkaar, en ontstaan unieke stukken van zilver, stenen, pennen van het stekelvarken en schildjes van insecten.

Saskia Wagenvoort fotografeert portretten en stillevens geïnspireerd door 17e-eeuwse schilderijen en klassieke composities. Wie zich een langere blik gunt zal diepere lagen in het werk ontdekken. Saskia snijdt, plakt, knipt, naait en voegt elementen toe aan haar foto’s, zodat een nieuwe realiteit ontstaat, met nieuwe dieptes. Beelden die vragen oproepen.

 Bezoek amelandermusea.nl

FRIA over zee 2015 - Natuurcentrum Ameland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.