1

De kameleon en het raadsel van de zilveren vork




De kameleon en het raadsel van de zilveren vork

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een bootje, een tweeling en heel veel avonturen op het water. Dat is het verhaal van De Kameleon, de succesvolste kinderboekenserie ooit. Beleef nu zelf een spannend Kameleon avontuur in het Fries Museum! Als een heuse Hielke of Sietse Klinkhamer kun jij samen met je ouders of grootouders het raadsel van de zilveren vork oplossen. Een spetterende belevenis voor het hele gezin.

Raadseltocht
Kinderen en volwassenen lossen samen een kaart met raadsels op. Daarmee krijgen ze een geheime code in handen. Deze code geeft toegang tot de oplossing van het raadsel van de zilveren vork. Voor veel volwassenen is het puur jeugdsentiment. Voor kinderen is het vooral leuk en spannend.

Tentoonstelling
In De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork maak je kennis met Hotze de Roos, de schrijver die het allemaal bedacht. Hotze de Roos schrijft zijn eerste Kameleon-boek in 1948. Het is dan de optimistische tijd van de wederopbouw. Die sfeer lees je terug in De Kameleon en zie je terug in de illustraties. Ze tonen een overzichtelijke, gelukkige wereld waar de zon altijd schijnt. ‘Ik wilde boeken schrijven die de jeugd met plezier zou kunnen lezen,’ zei De Roos. Vele originele illustraties van onder anderen Gerard van Straaten en Ruud Hameeteman zijn in deze tentoonstelling te zien. Verder is er een voorproefje te zien van de verstripping van De Kameleon door Dick Matena. Deze verschijnt in juni 2014.

 Bezoek www.friesmuseum.nl

De kameleon en het raadsel van de zilveren vork
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.