Leeuwarden

Fryslân boppe! Friesland is volgens Lonely Planet Europese hotspot
Friesland staat op nummer drie in de top tien 'Best in Europe' bestemmingen...
Ga met Escher op reis in het Fries Museum
Reis met Escher naar Italië, Zwitserland en Spanje.
Funshoppen in Leeuwarden
Kom gezellig funshoppen in Leeuwarden!
Luister goed... tijdens de geluidswandeling in het museum
Vier musea brengen een gloednieuwe luisterwandeling. Ook wel bekend als...

Dagje of weekendje Leeuwarden - wat te doen?

Uitstapjes Leeuwarden (49)

Intratuin Leeuwarden

LEEUWARDEN, FRIESLAND - In de grote Intratuin in Leeuwarden vind iedereen wel wat hij zoekt. Ook handig: naast de verkoop verhuurt Intratuin Leeuwarden tuingereedschappen.

elke dag geopend

Kartbaan Leeuwarden

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Krijg het Formule 1-gevoel bij Kartbaan Leeuwarden. Stap in een kart of kies voor een andere spannende activiteit.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Pontjesroute De 8 van Grou

GROU, FRIESLAND - De fietsroute De 8 van Grou gaat door het merengebied van Midden-Friesland. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden en opstapplekken. Op de route liggen diverse oversteekjes met de pont.

geopend, elke dag geopend

Museum Hert fan Fryslân

GROU, FRIESLAND - Wie is Eeltsje Halbertsma en wat is nu eigenlijk skipkesilen? Kom dit te weten bij een bezoek aan museum Hert fan Fryslân in Grou. Je vindt het museum in het voormalige raadhuis.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Skutsjesilen op de Friese Meren

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Sportief of niet, varen op de Friese meren is altijd een geschikt dagje uit. Nog leuker wordt het op een echt skûtsje, die vast bekend zijn door het jaarlijkse skûtsjesilen. Voor sportliefhebbers, een bedrijfsuitje of een familiedag.

elke dag geopend

De Friese Streekwinkel Priuw

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Een winkel met uitsluiten Friese producten. In Priuw komt alles van het Friese platteland, ook wel Fryske Grûn. En dat middenin de stad. Neem lekkere streekproducten mee naar huis of boek een Friese proeverij.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag, maandag

Eetcafé Spinoza

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Eetcafé Spinoza in Leeuwarden houdt met iedere eter rekening. Of je nu veganistisch bent of last hebt van een ei- of glutenallergie, je vindt hier sowieso iets lekkers op de kaart.

elke dag geopend

Kelder65

LEEUWARDEN, FRIESLAND - In hartje Leeuwarden vind je café en bar Kelder65, waar de drankjes rijkelijk vloeien en waar de menukaart lekker origineel is.

elke dag geopend

Keramiekmuseum Princessehof

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken! Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een uitgebreide vaste collectie Chinees porselein, Fries aardewerk en internationale keramische kunst. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities.

's maandags gesloten

Van de redactie

UITagenda Leeuwarden, vanaf 25 september 2018