Friesland watersportland: dagje varen op Friese wateren

Varen in Fryslân: huur een sloep of een Fries skûtsje

Dagje varen in Friesland Redactioneel door
Foto 1. Dagje uit varen? Trotseer de Friese wateren. Foto: DagjeWeg.NL.

10 juni 2020 bijgewerkt: 23 juni 2022 Toerisme Leeuwarden, Friesland Ontdek Friesland in al zijn unieke glorie op de populaire Friese meren. Dagjes uit vol prachtige natuur, pittoreske dorpjes en eilanden aan de horizon en echte professionals op het water. Huur een bootje in Friesland en geniet van een dagje uit op Friese wateren. Dat kan trouwens ook níet in een skûtsje of sloep: Friezen houden van alle vormen van watersport.

Varen in een echt skûtsje

Leeuwarden, Friesland - Met een heel eigen cultuur, ongerepte natuur en charmante havenstadjes is Friesland misschien wel de mooiste provincie van Nederland - en dan vooral vanaf het water. Om het allemaal zo Fries mogelijk te maken, nodigen Durk en Connie dagjesmensen uit om met ze mee te varen op een van hun twee historische skûtsjes. Maak samen een dagtocht op het Friese water in een skûtsje. De huur van een zeilschip is inclusief bemanning.

Leer kitesurfen

Hindeloopen, Súdwest-Fryslân, Friesland - Nog een watersport waar ze in Friesland erg enthousiast van worden: kitesurfen. Of je nou een beginner of ervaren waterrat bent, OK Surf neem je mee het IJsselmeer op. Leer binnen twee dagen kitesurfen bij OK Surf & Kiteschool in Hindeloopen en tem de wilde wateren als een pro. Eigen materiaal is welkom maar bij OK Surf spullen huren kan ook.

Huur je eigen boot

Echtenerbrug, De Fryske Marren, Friesland - Doei drukke steden, hallo prachtige natuur! Kies voor de vrijheid van het water en huur een boot voor een heerlijk dagje varen bij Turfskip. Een dagje dobberen en vissen met z'n tweeën, of met het hele huishouden een dagje op het water doorbrengen. Bij Turfskip huur je een bootje voor jezelf, zonder schipper.

Leren zeilen

Grou, Leeuwarden, Friesland - Klinkt leuk, een dagje zeilen. Maar heb je geen idee hoe het moet? Volg een privé-zeilles bij Sail Experience in Leeuwarden of Grou. Hier krijg je het zeilvak binnen de kortste keren onder de knie en leer je precies wat je tijdens een dagje varen moet doen. Voor je het weet, vaar je zelfstandig met een zeilboot de Friese meren op!

Het water op met De Ouwe Seun

Harlingen, Friesland - Vanuit Harlingen, Friese waterstad bij uitstek, zijn er diverse vaartochten mogelijk met De Ouwe Seun. Zelf varen? Kan. Een boot huren inclusief schipper? Kan ook. Je wagen aan een sessie fierljeppen? Kan ook! De Ouwe Seun heeft een complete Friese waterbeleving voor je in petto.

Op watersportvakantie

Eernewoude, Tytsjerksteradiel, Friesland - Midden in het merengebied van Friesland ligt Buitenplaats It Wiid. Een ruim opgezet park aan het water, perfect om even helemaal weg van alles te genieten van de natuur om je heen. It Wiid ligt vlak bij het natuurgebied De Alde Feanen. Dus extra leuk: huur tijdens je verblijf een kano of sloep en verken De Alde Feanen - een uniek en prachtig stukje natuur in Nederland.

Dit vind je ook interessant

Foto 2. In Fryslân doen ze veel meer dan alleen varen en zeilen. Probeer hier alle watersporten uit! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-06-23 13:36:36 · Gepubliceerd: 10 juni 2020 - 3305