Ga lekker een dagje het water op!

Inspiratie voor een dagje op het water |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Hier kun je een sloep, kano of een zeilboot huren

20 mei 2020 Toerisme Landelijk Ben je de afgelopen weken niet verder gekomen dan je eigen huis, tuin en buurt? Dan kun je vast wat vrijheid en verandering van uitzicht gebruiken. Tip: huur een bootje, ga het water op en voel je zo vrij als een vogel. Hier kun je een boot huren en meteen weg varen.

Foto 1. Ga het water op! Foto: DagjeWeg.NL

Vaar over het Tjeukemeer

ECHTENERBRUG - Wil je een dagje varen? Dan zijn de Friese meren een prachtige bestemming. In het kleine dorpje Echtenerbrug liggen de schepen van Turfskip voor je klaar. Je kunt hier een motorvlet huren: een kleine motorboot waar je snel zelf mee op stap kunt. Heerlijk voor een dagje vissen of gewoon ontspannen varen! Aan boord liggen routekaartjes om een mooie route mee uit te stippelen, te beginnen op het Tjeukemeer.

Let op: huishoudens kunnen net als anders een motorvlet huren. Voor samengestelde gezelschappen geldt een maximum van vier personen op een 6-persoons vlet en maximaal vijf personen op een 8-persoons vlet. Op die manier is er voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden.

Dobberen op de Waal

RIDDERKERK - Bij de gezellige De Theetuin in Ridderkerk lonkt het water van de Waal. Huur een fluisterbootje of een sloep en steek van wal! Je kunt samen een heel eind de Waal afvaren en bij terugkomst bij De Theetuin nog een potje midgetgolf spelen. Vanaf 1 juni gaat ook het terras - met zicht over het water - weer open en wacht er na een vaartocht een koel drankje of iets lekkers. Een ideaal uitstapje op een zonnige dag.

Sloepvaren door de Leidse grachten

LEIDEN - Varen door de binnenstad van Leiden, dat kan gewoon op eigen houtje met een sloep van Marina Rijnsburg. In deze jachthaven liggen verschillende sloepen klaar voor een dag(deel) varen. Van een gezellig sloepje voor maximaal acht personen tot een grote vlet voor maximaal 16 personen. Stap op en bepaal de route voor de dag! Vanuit de jachthaven van Marina Rijnsburg kun je alle kanten op; naar de Leidse binnenstad voor een drankje op het terras of een tochtje over de Kagerplassen. Helemaal verslingerd aan het varen? Neem dan een sloepabonnement waarmee je meerdere dagen voordelig het water op kunt.

Fluistervaren in het idyllische Waterland

BROEK IN WATERLAND - Met een fluisterboot of - heel sportief - in een kano van Broeker Bootverhuur ligt het idyllische Waterland aan je voeten. Vaar op je gemakje kilometers door dit waterrijke gebied, door brede sloten, over meren en langs groene weilanden. De tocht start in Broek in Waterland en daar vandaan vaar je zo naar Monnickendam, een prachtig historisch stadje aan het Markermeer. Er zijn verschillende vaarroutes in het gebied die worden aangegeven met gekleurde palen langs de waterkant.

Vaar langs de Zaanse molens

ZAANDAM - De Zaanstreek is een bijzonder stukje Nederland. Hier ontstond het eerste industriegebied van Europa en draaiden ooit honderden molens op volle kracht. Vaar mee langs de overgebleven molens en ontdek de historie van bedrijven als Verkade, Honig en Albert Heijn. Tijdens de Dutch Boat Tour van Windmill Cruises vertelt de schipper je van alles over de geschiedenis van het gebied. Het is mogelijk om een privé vaartocht te boeken, zodat je alleen met je eigen gezelschap kunt varen.

Sportief waterplezier op het Leekstermeer

NIETAP - Op het Leekstermeer kan iedere watersporter uit de voeten. Vaar geruisloos over dit grootste meer van Drenthe met een zeilboot of maak een sportieve kanotocht. Bij Cnossen Watersportcentrum is zo’n beetje elke boot te huur voor een dagje varen! Je kunt ook windsurfsets of surfplanken voor stand-up paddling huren. Voor wat lekkers onderweg of na het varen is er een snackbar en voor een uitgebreide borrel aan bord kun je een borrelbox reserveren. Alle ingrediënten voor een ontspannen dagje op het water.

Meer inspiratie voor een dagje uit

Foto 2. Verken de Friese meren met een bootje van Turfskip. Foto: Turfskip

Laatst gewijzigd: 2020-06-24 09:25:17 · Gepubliceerd: 2020-05-20 09:25:53 - 2941