1

UITagenda natuurmonumenten

Activiteiten Natuurmonumenten Uitagenda (37)

De uithoeken van Marker Wadden, met Noordstrand en vlonderpaden

tijdelijke activiteit Marker Wadden, Eilandpaviljoen  -  Ga je mee op ontdekkingstocht op Marker Wadden? Het haveneiland is in het najaar en in de winter te bezoeken en deze heerlijk rustige periode leent zich uitstekend voor een mooie, 2,5 uur durende wandeling naar alle uithoeken van het gebied. Ook...

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 15 december 2023, 09:30 uur 

Beleef de winter op Marker Wadden

tijdelijke activiteit Marker Wadden, Eilandpaviljoen  -  Kom in de winter naar Marker Wadden en je beleeft het mooie, nieuwe natuurgebied in alle rust. Een bijzondere tijd! Je vaart naar Marker Wadden en daar maak je een wandeling van 1,5 uur. De excursieleider vertelt je over de ontstaansgeschiedenis...

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 15 december 2023, 09:30 uur 

-aanbevolen door adverteerder-

Stiltewandeling: Beleef de rust op de Sint-Pietersberg

tijdelijke activiteit maastricht, Limburg, Sint-Pietersberg, Startlocatie ENCI-groeve  -  Wandel in de vroege ochtend bij zonsopkomst mee met de boswachter van Natuurmonumenten en ervaar het ontwaken van de natuur. Zie, hoor en voel de rust en kalmte die de natuur uitstraalt tijdens deze activiteit in natuurgebied Sint-Pietersberg, de...

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 16 december 2023, 08:15 uur 

Leer het eiland fietsend kennen

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Het Willemshof  -  Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Hij vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 16 december 2023, 10:00 uur 

Snertwandeling Dwingelderveld

tijdelijke activiteit ruinen, Drenthe, Bezoekerscentrum Dwingelderveld  -  Ga mee met een stevige wandeling en geniet van een kom heerlijke snert

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 16 december 2023, 10:30 uur 

Kazernekeuken

tijdelijke activiteit nieuwersluis, Utrecht, Fort Nieuwersluis  -  Vanaf woensdag 2 februari gaat de Kazernekeuken op Fort Nieuwersluis weer open. Je kan dan weer komen genieten van koffie/thee, diverse sappen, heerlijke huisgemaakte taarten & andere zoete lekkernijen en lunch.#fort #nieuwersluis

geopend, zondag 5 februari 2023 t/m zondag 31 december 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Struinen langs kwelder, duin en strand

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, Bank van Banck  -  Op laarzen of hoge wandelschoenen lopen we vanaf de Bank van Banck via de Westerkwelder naar het strand en door de duinen terug naar het dorp.

geopend op zaterdag 9 december 2023, 10:00 uur 

Winterse wandeling Leuvenumse Bossen

tijdelijke activiteit ermelo, Gelderland, Leuvenumse Bossen, parkeerplaats Poolseweg  -  Maak een heerlijke winterwandeling met de boswachter over de Veluwe bij Ermelo en warm je op met een kop snert.

geopend op zaterdag 9 december 2023, 10:00 uur 

Wolvenexcursie Dwingelderveld

tijdelijke activiteit ruinen, Drenthe, Bezoekerscentrum Dwingelderveld  -  Wat weten we eigenlijk van de wolf? Tijdens deze excursie gaan we gn echte wolf zien, maar we gaan wel dieper in op wolven in het algemeen; hoe herken je een wolvenspoor, hoe oud worden ze, hoe zijn de verhoudingen binnen een roedel?

geopend op zaterdag 9 december 2023, 10:00 uur 

Beklim de Watertoren in Sint Jansklooster

tijdelijke activiteit sint jansklooster, Overijssel, De Wieden, watertoren van Sint Jansklooster  -  Vanaf de watertoren in Sint Jansklooster heb je een prachtig uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden: een waterrijk landschap met een eeuwenoude historie.

geopend op zaterdag 9 december 2023, 14:00 uur 

OERRR Struinen en kerstversiering maken met de boswachter

tijdelijke activiteit Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek  -  Verken met ons de betoverende buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh onder leiding van de boswachter. Deze activiteit is ideaal voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en duurt ongeveer anderhalf uur. Laat je betoveren door de...

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zondag 10 december 2023, 11:00 uur 

Op pad met de boswachter - Sint-Pietersberg (Maastricht)

tijdelijke activiteit maastricht, Limburg, Sint-Pietersberg, Fort Sint Pieter  -  Rust, ontspanning en samen genieten in de natuur. Wandel mee met onze boswachters en proef het chte buitenleven. Tijdens deze excursie maak je, op een steenworp afstand van Maastricht, kennis met de dieren en planten in natuurgebied Sint-Pietersberg.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zondag 10 december 2023, 13:30 uur 

Sporen uit het verleden op landgoed Haarzuilens

tijdelijke activiteit Haarzuilens, fietsenstalling Hoeve Wielrevelt  -  Ga samen met een gids van Natuurmonumenten op zoek naar sporen uit het verleden op landgoed Haarzuilens!

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zondag 10 december 2023, 13:30 uur 

Workshop kerstversiering vilten

tijdelijke activiteit ruinen, Drenthe, Bezoekerscentrum Dwingelderveld  -  Maak unieke kerstversieringen van schapenwol

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zondag 10 december 2023, 13:30 uur 

Boswachtersspreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen

tijdelijke activiteit rotterdam, Zuid-Holland, Rotterdams platteland, Belevenisboerderij Schieveen  -  Vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten houden een spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen. Kinderen n volwassenen mogen hier alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen. Kom jij ook vragen stellen...

vandaag nog gesloten, morgen geopend, zondag 10 december 2023, 14:00 uur 

Rijksmonument Waterloopbos

marknesse, Flevoland  -  Ontdek overwoekerde Deltawerken en de havens van IJmuiden in het klein. In Rijksmonument Waterloopbos zijn schaalmodellen van waterwerken uit de hele wereld te zien.

OERRR Speelnatuur Oisterwijk

oisterwijk, Noord-Brabant  -  In het hart van de Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je OERRR Speelnatuur Oisterwijk. Hier is spelen nog echt een avontuur! Hutten bouwen, klimmen, of spelen in het water: overal is wel iets spannends te doen. Ook voor kinderen met een beperking.

Natuurgebied Lindermaten

enschede, Overijssel  -  Tijdens een wandeling in Natuurgebied Lindermaten sta je oog in oog met verschillende insecten en prachtige vlinders.

Uitkijktoren De Kaap

doorn, Utrecht  -  Ontdek Uitkijktoren De Kaap en beklim de 25 meter hoge toren die op de 40 meter hoge Doornse Kaap staat. Geniet van het mooiste uitzichten over Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug.

Duingebied het Zwanenwater

callantsoog, Noord-Holland  -  Vlak bij Callantsoog ligt het mooie duingebied het Zwanenwater. Wandel om de twee grote meren en ontdek orchideeën, vlinders, vogels en paddenstoelen.