UITagenda Friesland

UITagenda  in Friesland en in de buurt van Friesland

Bosbaden op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Hazeweitje  -  Dompel je onder in de natuur en neem een bosbad samen met de boswachter!

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 14 december 2023, 10:00 uur 

Natuurwandeling met eilandgids Folkert Abma

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Eilandgids Folkert Abma neemt je mee op een stevige wandeltocht langs een afwisselende route op Schiermonnikoog. Folkert is geboren en getogen op Schiermonnikoog. Vanaf zijn vroege jeugd is hij geboeid door de eilander natuur. Hij houdt ervan om...

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 15 december 2023, 08:30 uur 

Kerstfair Dokkum in Dickensstijl

tijdelijke activiteit dokkum, Friesland, Binnenstad, Dokkum  -  Door de ca. 100 figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Victoriaans Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn 'A Christmas Carol' schreef.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, vrijdag 8 december 2023, van 13:30 uur tot 21:30 uur 

Kerstmarkt Bolsward

tijdelijke activiteit bolsward, Friesland  -  Gezellige en sfeervolle kerstmarkt in Bolsward, met de veelbelovende naam 'De leukste kerstmarkt ooit'. Hier geen professionele kramen, de bewoners verkopen zelf vanuit hun schuurtjes en tuinen!

vandaag nog gesloten, morgen geopend, vrijdag 8 december 2023, van 17:00 uur tot 21:00 uur 

Winterfair bij De Spitkeet

tijdelijke activiteit harkema, Friesland, Openluchtmuseum en Themapark de Spitkeet  -  Kom in de kerststemming in het gezellige Harkema.

vandaag nog gesloten, geopend morgen, vrijdag 8 december 2023 t/m zondag 10 december 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Zoutsloter Kerstmarkt

tijdelijke activiteit harlingen, Friesland  -  Harlinger kerstmarkt, de gezellige en sfeervolle markt van het Noorden met ruim tweehonderd kramen vol gevarieerde koopwaar.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 9 december 2023, van 15:00 uur tot 21:00 uur 

Kerst in oud Kampen

tijdelijke activiteit kampen, Friesland, Binnenstad Kampen  -  In de omgetoverde binnenstad van Kampen komt een magische wereld tot leven! Laat je verrassen door musicals, dansacts, straatartiesten, koren en prachtige lichtshows!

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 9 december 2023 t/m zondag 10 december 2023 

Vogels kijken voor beginners

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Het Willemshof  -  Tijdens deze vogelexcursie voor beginners gaat u samen met de gids op pad om te leren wat de beste plekken zijn en waar u op moet letten tijdens het vogelspotten.

vandaag nog gesloten, geopend op dinsdag 12 december 2023, 09:00 uur 

Van Waning Wandeling

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  De maker van het beeld van de Schiere Monnik heeft nog meer beelden op het eiland gemaakt. Ga samen met gids Hilbert de Vries op zoek.

vandaag nog gesloten, geopend op dinsdag 12 december 2023, 14:00 uur 

Winterwad

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, oude bezoekerscentrum  -  Beleef het wad in de winter!

vandaag nog gesloten, geopend op dinsdag 12 december 2023, 14:30 uur 

Sterrenwandeling op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Richt de blik eens omhoog op de donkerste plek van Nederland.

vandaag nog gesloten, geopend op dinsdag 12 december 2023, 20:00 uur 

Cultuurhistorische dorpswandeling

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het dorp? Ga mee met eilandergids Arend Maris en leer Schiermonnikoog op ludieke wijze kennen.

vandaag nog gesloten, geopend op woensdag 13 december 2023, 14:00 uur 

Woudsend in Kerstsfeer

tijdelijke activiteit woudsend, Friesland  -  Kom op vrijdag 15 december naar Woudsend en bezoek de kerstmarkt in de gezellige Midstrjitte en op de Iewâl.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 15 december 2023, van 16:00 uur tot 21:00 uur 

Robben Buitenleven Kerstmarkt Oldeberkoop

tijdelijke activiteit oldeberkoop, Friesland, Robben Buitenleven  -  Super gezellige kerstmarkt voor met live muziek, lekker eten, sfeervolle kramen en kinderanimatie.

vandaag nog gesloten, geopend vrijdag 15 december 2023 t/m zaterdag 16 december 2023, van 16:00 uur tot 22:00 uur 

XMAS Sneek

tijdelijke activiteit sneek, Friesland  -  Gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud in Sneek, met een vleugje Dickens.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 16 december 2023 t/m zondag 17 december 2023 

XMAS Sneek met o.a. kerstparade en kerstmarkt

tijdelijke activiteit sneek, Friesland, Binnenstad Sneek  -  Twee dagen gezellige kerstsfeer in de binnenstad van Sneek.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 16 december 2023 t/m zondag 17 december 2023, van 12:.0 uur tot 18:.0 uur 

Brandspuithuuske

nes, Friesland  -  Neem een kijkje in een brandspuithuisje op Ameland. Hier werden vroeger de brandspuiten bewaard.

Kabouterpad Drents-Friese Wold

appelscha, Friesland  -  Er wonen kabouters in het Drents-Friese Wold! Overal hebben ze sporen achtergelaten: kleine voetafdrukken, geplet gras en zelfs een kabouterdrolletje. Ga je mee op zoek?

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

Museum DokkumMuseum Dokkum

Museum Dokkum

Bestel makkelijk tickets In Museum Dokkum reis je terug in de tijd naar 754, toen de heilige Bonifatius in Dokkum werd vermoord. Maar was het wel moord en wat kwam hij eigenlijk doen in Dokkum? En wat gebeurde er daarna met het stadje? Kom erachter in dit boeiende museum.