friesland

Friesland Cultuur & Natuur (11)

De Kruidhof - Botanische tuin

BUITENPOST, FRIESLAND - In de grootste kruidentuin van Nederland bloeien meer dan tweeduizend plantensoorten per jaar. De Kruidhof is indrukwekkend, met zeventien thematuinen en de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 6,50

kinderen vanaf € 3,00

peuters gratis

Koeienmuseum - Bijna alles over koeien!

WORKUM, FRIESLAND - In Workum is het Koeienmuseum gevestigd, dat aandacht geeft aan deze oer-Hollandse dieren. Het ruikt hier zelfs naar koeien!

geopend, open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 2,00

kinderen vanaf € 1,25

Park Vijversburg

TYTSJERK, FRIESLAND - Park Groot Vijversburg ligt in Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden. Het is een historisch park met bomen van meer dan honderd jaar oud. In het park is veel ruimte voor cultuur. Zo is er een cultureel podium. Tussen de bomen ligt het landhuis Villa...

elke dag geopend

entree vanaf € 2,50

Elfstedenpad

LEEUWARDEN, FRIESLAND - De beroemde Elfstedentocht door Friesland is ook per benenwagen te lopen: een wandeltocht van zo'n 283 kilometer. Durf jij het aan?

elke dag geopend

entree onbekend

Het Friese Museumdorp

ALLINGAWIER, FRIESLAND - Tussen de Friese terpen en dijken ligt het schilderachtige Friese Museumdorp. In dit openluchtmuseum geniet je van allerlei ambachten. Ruik het verse brood uit de bakkerij, bezoek een echte smederij en wandel door een authentieke Friese...

lang weekend (vr za zo)

volwassenen vanaf € 4,50

kinderen gratis

Dagje Sneek

SNEEK, FRIESLAND - Sneek is beroemd vanwege de watersport en de welbekende Sneekweek. Maar dit lieflijke Friese stadje biedt nog veel meer! Van actieve uitstapjes tot culturele hoogstandjes. Een pareltje in het hoge noorden.

elke dag geopend

gratis toegang

Van de redactie

UITagenda