Friesland

Ontdek alles wat er te beleven is op Slot Loevestein!
Stappen op Werelderfgoed Waddenzee
PAESENS - Glibber mee over de bodem van de Waddenzee in Moddergat.

Dagje of weekendje Friesland - wat te doen?

Uitstapjes Friesland (54)

Natuurmuseum en zee-aquarium

WEST-TERSCHELLING, FRIESLAND - Maak kennis met het harnasmannetje, botervisje en de puitaal en bezoek het Natuurmuseum en aquarium op waddeneiland Terschelling.

open op zondag, dinsdag en zaterdag - soms geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

Zwemcentrum De Welle

DRACHTEN, FRIESLAND - Zwemmen in het subtropisch golfslagbad of gewoon even helemaal bijkomen in een van de bubbelbaden? Kom dan naar Zwemcentrum De Welle.

elke dag geopend

Museum Hindeloopen

HINDELOOPEN, FRIESLAND - Ga terug naar de tijd dat het idyllische Hindeloopen nog een Zuiderzeestadje was. Alles over Hindelooper klederdracht, het Hindelooper schilderwerk en visserij is hier te zien.

geopend, elke dag geopend

Camping Tacozijl

LEMMER, FRIESLAND - Camping Tacozijl is een watersportcamping en is helemaal omringd door de Friese meren. Het is de ideale camping voor de watersport-minnende gezinnen met kinderen en voor senioren. De dichtstbijzijnde plaats is Lemmer.

elke dag geopend

Bunkermuseum Ameland

HOLLUM, FRIESLAND - De uitgegraven keukenbunker op Ameland neemt je mee naar een tijd waarin de Duitsers de dienst uitmaakten op het eiland. Hoewel de meeste zomerhuisjes werden afgebroken, wist het zomerhuisje Donax zich staande te houden.

elke dag geopend

Museum 't Fiskershúske

MODDERGAT, FRIESLAND - Museum 't Fiskershúske is een tastbare herinnering aan de vissers die hier in vorige eeuwen woonden en werkten. Bekijk de oude vissershuisjes en luister naar het aangrijpende verhaal van de ramp van Moddergat in 1883.

geopend, open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag

Museum Joure

JOURE, FRIESLAND - Ontdek de geschiedenis van Joure in Museum Joure, gehuisvest in de eerste fabriek waar Douwe Egberts was gevestigd.

's maandags gesloten

Museum Hert fan Fryslân

GROU, FRIESLAND - Wie is Eeltsje Halbertsma en wat is nu eigenlijk skipkesilen? Kom dit te weten bij een bezoek aan museum Hert fan Fryslân in Grou. Je vindt het museum in het voormalige raadhuis.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag