Toverachtig Terschelling

Dit zijn leuke dingen om te doen op Terschelling

Dagje uit op Terschelling Redactioneel door
Foto 1. 'Terschelling'. Foto: mi chiel. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

21 juni 2015 bijgewerkt: 15 oktober 2020 Toerisme Terschelling, Friesland Het derde waddeneiland vanaf Noord-Holland is Terschelling. Een eiland waar het bekende cultuurfestival Oerol elk jaar magische dagen beleeft. Het duinlandschap is prachtig en inspireert tot leuke dagjes weg. Een ritje met een blokart over het strand of een ontdekkingstocht door het Wrakkenmuseum. Beleef het op Terschelling!

Actief

 • Ontdek het prachtige strand van Terschelling tijdens een ritje op een blokart! Een wat? Een blokart is een driewieler buggy waarmee je met een razend tempo over het strand van Terschelling scheurt. De buggy is aangedreven door een zeil en gaat snoeihard. Zandkorrels schuren je gezicht en verfrissende druppels zeewater geven verkoeling.
 • Ook heel stoer: een ritje met een 4x4 Land Rover. Met een chauffeer scheur je over het strand van Terschelling en kom je op unieke plekjes. Geniet tussendoor en na afloop van spannende juttersverhalen die de geschiedenis van dit eiland kenmerken.
 • Allemaal iets te extreem? Fietsverhuur Zeelen verhuurt allerlei soorten fietsen voor een mooie en ontspannen ontdekkingstocht over het Waddeneiland. Ook heel actief maar dan op een andere manier.

Musea

 • Museum 't Behouden Huys: de plek waar de reizen van Willem Barentz tot leven komen. Ook andere prachtige verhalen over vaartochten worden hier verteld. Zeemanssouvenirs, juttersvondsten en stijlkamers geven een kijkje in het zeemansleven en hoe zo'n tocht op één van de wereldzeeën verliep.
 • Hille van Dieren is een wrakduiker en verzamelt al zijn vondsten in het Wrakkenmuseum. Dit museum lijkt zelf wel een beetje op een wrak, het is namelijk opgebouwd uit het wrakhout van een schip. Trots is Van Dieren op de Spaanse Matten en Urker munten uit het gezonken schip Lutine. Voor kinderen is er achter dit museum een echt piratenschip.
 • Leer meer over het leven in en om de zee in het Natuurmuseum en zeeaquarium. Hoe is Terschelling ontstaan en wat had dat voor invloed op het waddengebied? In het zeeaquarium ontmoet je bekende en onbekende waterlanders. Zoals de kabeljauw, het harnasmannetje en de zeedonderpad.

Campings

Na een dagje nog niet klaar met het prachtige eiland Terschelling? Blijf dan overnachten op één van de prachtige campings.

 • Nieuw Formerum is een voormalig Staatsbosbeheer gezinskampeerterrein en ideaal voor mensen die van rust, ruimte en groen houden. Het kampeerterrein ligt centraal op het eiland. Aan de rand van het Formerumerbos en de duinen en dichtbij het strand.
 • Aan de voet van de twintig meter hoge Arjensduin ligt Camping De Kooi. Bijzonder aan de camping is dat bezoekers tussen de bomen in de boomgaarden kunnen kamperen.
 • Op Camping Landzicht is het een gezellige beestenboel! Kippen, geiten, konijnen en paarden zorgen voor genoeg vermaak voor jong en oud. De camping grenst aan het bos- en duingebied en de vele fiets- en wandelpaden die Terschelling rijk is.
 • Naast een gezinscamping heeft Camping Cnossen een leuke jongerencamping, centraal gelegen tussen de beide grootste dorpen van het eiland:  West en Midsland. Het Noordzeestrand bij Paal 8 is slechts tien minuten fietsen.
 • Camping Veldzicht is een echte gezinscamping. De camping is ruim opgezet en ingericht met chalets en luxe caravans. Er zijn diverse speeltoestellen voor de kinderen. Geniet hier van rust, ruimte en natuur.

Ook interessant

Foto 2. 'Seal'. Foto: evil nickname. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2020-10-15 17:04:08 · Gepubliceerd: 21 juni 2015 - 5039