Op vakantie in Friesland

Dagje weg tips voor uw vakantie in Friesland

Alle eropuit tips in Friesland handig in één boekje! Redactioneel door

3 juli 2009 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Leeuwarden, Friesland Overdag skûtsje sielen over de Friese wateren en 's avond genieten van de lange avonden. Heerlijk op vakantie in Friesland! Maar het zijn niet alleen watersporten die de klok slaan in Friesland. Er zijn ook veel unieke uitstapjes te vinden in de noordelijke provincie. Ga tijdens uw vakantie in Friesland ook leuke dagjes weg!

Download nu de Friesland vakantiebijlage

Klik op bovenstaande afbeelding en bekijk het gratis DagjeWeg.NL in Friesland boekje. Meenemen mag, downloaden of printen is allemaal toegestaan! Keer snel weer terug, want we werken het boekje steeds bij met de nieuwste gegevens. Makkelijker kan het toch niet op vakantie?

Vakantiehuisjes Friesland

Over de hele provincie Friesland heeft Hogenboom Vakantieparken prachtige huisjes staan. Elk park heeft weer een heel eigen sfeer. Er is dus zeker geen sprake van een standaard park.

Makkum

Neem bijvoorbeeld het park Beach Resort Makkum. Moderne huisjes pal aan het IJsselmeer. De sfeer is ontspannen, maar het is er zeker niet saai. Op loopafstand van het strand en verschillende watersportmogelijkheden is er van alles te doen.

Eernewoude

In het hart van het Friese merengebied ligt Buitenplaats It Wiid. Het park is omgeven door uitgestrekte natuurgebieden, plassen en meren. Met de eigen boot voor het huis, is het zwembroek aan en instappen maar.

Andere vakantieparken in Friesland

Kijk ook even bij de andere vakantieparken in Friesland. Het bosrijke Landgoed Eysinga-State, het Bungalowpark Markant aan het Slotermeer en het Recreatiecentrum Bergumermeer zijn zeker de moeite waard. Maar niet iedereen wil op een vakantiepark verblijven. DagjeWeg.NL zet de voordeligste bungalows in Friesland op een rijtje.

Slapen bij de Friese boer

Totaal tot rust komen in Friesland? Op Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap in Echtenerbrug wordt u in slaap gesust door het geluid van mekkerende schaapjes en gewekt door kakelende kippen. Kinderen worden een echte Friese boer en maken zelfs een ritje op de tractor. Reserveer snel!

Niet van plan om de vakantie in Friesland door te brengen? U kunt ook een paar dagen vertoeven in een hotel. Op DagjeWeg.NL staat een overzicht van betaalbare, betrouwbare accommodaties.

Eropuit in Friesland!

Terherne

Gerben Zonderland, Kees Dijkstra, Sjoerd Bonnema, Veldwachter Zwart en Boer Jellema. Wie het dorp van deze beroemde personages én Hielke en Sietse Klinkhamer uit de beroemde Kameleon-boeken wil zien, moet naar het Friese dorp Terherne afreizen. Hier vinden bezoekers het Kameleondorp.

Heerenveen

Iedereen kent de Heerenveense ijsbaan Thialf van de Nationale en Internationale wedstrijden die er worden geschaatst. Maar de ijsbaan is niet alleen voor professionele schaatsers, maar ook voor dagtoeristen. Ook in de zomer is de schaatsbaan regelmatig open.

Harkema

Hoe leefde de bevolking van de arme heidestreken van Friesland en Groningen tussen 1850 en 1950? Op die vraag geeft het Openluchtmuseum Spitkeet antwoord. De Friezen en Groningers woonden destijds in plaggenhutten, die zijn te zien in het museum in het Friese dorpje Harkema.

Buitenpost

De Kruidhof is de grootste kruidentuin van Nederland. Op een oppervlakte van ruim drie hectare bloeien jaarlijks meer dan tweeduizend plantensoorten, gegroepeerd in zeventien fascinerende tuinen en collecties.

Leeuwarden

Op vakantie in Friesland? Bezoek dan zeker Keramiekmuseum Het Princessehof in Leeuwarden. Zij organiseren leuke tijdelijke tentoonstellingen. Keramiek klinkt misschien een beetje saai, maar achter elk kopje gaat een persoonlijk verhaal schuil.

Zeilen op de Friese wateren


Vind hier nog meer uitstapjes in Friesland!

Dineren in Friesland met de Dinerjaarkaart

Geen zin om weer op dat gasstelletje te koken? Profiteer van korting met de Dinerjaarkaart en dineer in de volgende Friese restaurants met korting:

Leeuwarden

  • Eden Oranje Hotel
  • Restaurant 't Goede
  • Restaurant De Maegdenberg
  • Restaurant The Food Garden
Lemmer
  • Restaurant The British Pub
  • Restaurant 't Vooronder
Heerenveen
  • Restaurant Peking
  • Restaurant Toro Pinto
Download nu de Friesland vakantiebijlage

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:14:49 · Gepubliceerd: 3 juli 2009 - 6495