Openluchtmuseum It Damshûs

Openluchtmuseum It Damshûs

In het openluchtmuseum It Damshûs is te zien hoe Friese veenarbeiders leefden en werkten rond 1900. Armoedige woonhuisjes, op ware schaal nagebouwd, geven een goed beeld van de leefomstandigheden van toen. Veenarbeiders leefden in armoede en zaten middenin een sociale strijd. Ook staat er een nagebouwd kerkje - Het Houten Himeltsje - en een veenbaaswinkel annex kroeg. Neem daar een kijkje in de oude woonkamer van de veenbaas. Ironisch genoeg is in de kroeg een permanente tentoonstelling te zien over drankmisbruik en de blauwe beweging te zien - de geheelonthouders van alcohol.

Het openluchtmuseum bestaat ook uit een werfje en molens. Bekijk in het landschappelijke gedeelte met eigen ogen hoe het Friese landschap is veranderd door de vervening.

Openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Openluchtmuseum It Damshûs

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.