1

Uitstapjes vlakbij Elfstedenpad

Elfstedenhal Leeuwarden

leeuwarden, Friesland  -  Beleef winterpret in de overdekte Elfstedenhal in Leeuwarden. Of het nu vriest of dooit, hier kun je altijd de ijzers onderbinden. Kunstschaatsen, ijshockeyen, langebaanschaatsen en curling: het kan allemaal.

WTC Expo Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.41km)  -  WTC Expo is een grote evenementenhal in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het hele jaar door staan hier verschillende evenementen en beurzen op het programma.

Kartbaan Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.82km)  -  Krijg het Formule 1-gevoel bij Kartbaan Leeuwarden. Stap in een kart of kies voor een andere spannende activiteit.

Monkey Town - Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.04km)  -  Kinderen hebben de tijd van hun leven in deze overdekte speeltuin. Er is alle ruimte om te klimmen en klauteren. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Keramiekmuseum Princessehof

leeuwarden, Friesland (1.53km)  -  Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken! Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een uitgebreide vaste collectie Chinees porselein, Fries aardewerk en internationale keramische kunst. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities.

Restaurant en Cocktailbar Roast

leeuwarden, Friesland (1.62km)  -  In hartje Leeuwarden vind je restaurant en cocktailbar Roast, waar de drankjes rijkelijk vloeien en waar de menukaart lekker origineel is.

Museum De Grutterswinkel

leeuwarden, Friesland (1.65km)  -  Het museum De Grutterswinkel brengt de bezoeker terug in de tijd. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Geniet bijvoorbeeld van een oranjekoek in de voormalige woonkamers.

Pier Pander Museum en Tempel

leeuwarden, Friesland (1.66km)  -  Pier Pander was een Nederlandse beeldhouwer, bekend van de beeltenis van koningin Wilhelmina op de gulden. Zijn levenswerk, een groep van vijf beelden, staat in de Tempel in de Prinsentuin in Leeuwarden. Hier is ook een klein museum aan hem gewijd.

Zwembad de Blauwe Golf

leeuwarden, Friesland (1.73km)  -  Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden heeft een groot overdekt recreatiebad met onder andere een bubbelbad, kleuterhoek, waterglijbaan en golfslagbad.

Fries Museum

leeuwarden, Friesland (1.76km)  -  De eigenzinnige Friese cultuur viert hoogtij in het Fries Museum, dat onder meer het zwaard van volkslegende Grutte Pier in bezit heeft. Ontdek hoe de opmerkelijke Friese cultuur ontstond.

Fries Verzetsmuseum

leeuwarden, Friesland (1.76km)  -  Het Verzetsmuseum gaat niet over de hele Tweede Wereldoorlog, maar over een klein gedeelte daarvan. Het museum is gevestigd op de tweede verdieping van het Fries Museum. Beleef het Friese verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

De Walrus Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.84km)  -  De Walrus in Leeuwarden is een van de gezelligste plekjes in de stad om iets te eten en te drinken.

Grote of Jacobijnerkerk

leeuwarden, Friesland (1.88km)  -  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste kerk van Leeuwarden. In dit monument liggen de Friese Nassau's begraven en staat het beroemde Müllerorgel uit 1742-1727.

MeAR Escape Games Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (2.04km)  -  Probeer raadsels op te lossen en een uitweg te vinden in de spannende escapegames met virtual reality. Duik in de wereld van de hitserie La Casa de Papel of los een mysterieuze moord op bij MeAR Escapegames Leeuwarden.

Irish pub O'Paddy

leeuwarden, Friesland (2.11km)  -  Kom genieten van een drankje in Ierse sferen! Als het buiten koud is, brandt binnen de haard. In Irish pub O'Paddy wordt alleen maar Engels gepraat.

Museumhuis Van Eysinga

leeuwarden, Friesland (2.12km)  -  De welvarende familie Eysinga bewoonde ooit het grote huis in Leeuwarden. Nu mag iedereen op bezoek komen in de schitterend gerestaureerde kamers van het herenhuis. En kijkje in het leven van de adellijke familie en hun bedienden.

Eetcafé De Bak

leeuwarden, Friesland (2.13km)  -  Smul van een goeie bak koffie of een lekkere lunch op een bijzondere plek: café De Bak is gevestigd in de Blokhuispoort, een cultureel bedrijvencentrum.

Wandelen door Midden-Friesland

leeuwarden, Friesland (2.13km)  -  Stap tussen de koeien en schapen of stamp door pittoreske dorpjes. In Friesland is heel veel moois te zien! Ontdek het met een wandelroute.

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland (2.13km)  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

't Andere Museum van Oldtimer tot Kant

leeuwarden, Friesland (2.35km)  -  In 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in Pakhuis Koophandel, zie je andere museumstukken dan je doorgaans tegenkomt. Kantklos attributen, historische auto's en oude radio's vind je hier gebroederlijk naast elkaar.

Kattencafé Poespas

leeuwarden, Friesland (2.37km)  -  Boefje, Lily, Saartje: ze wonen allemaal in Poespas. In dit kattencafé in Leeuwarden draait het om elkaar ontmoeten; de medemens en de katten van Poespas!

Escape Room 058

leeuwarden, Friesland (2.7km)  -  Jullie, de allerbeste codekrakers van de AIVD, worden ingeschakeld om meer informatie te achterhalen over mogelijke aanslagen. Er is geen tijd te verliezen want binnen zestig minuten moet je weer buiten staan!

Poptaslot - Heringastate

marssum, Friesland (2.73km)  -  Bezoek het Poptaslot! Een prachtig, oud slot uit de zestiende eeuw. Het slot was oorspronkelijk eigendom van de familie Heringa. In 1687 wordt dr. Henricus Popta de nieuwe eigenaar. Je kunt het slot alleen bezoeken door middel van een rondleiding.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Elfstedenpad