friesland

Friesland Museum (78)

Galerie De Scheepskamer

HEEG, FRIESLAND - Geïnspireerd door zee, zeilen, schepen en havens. In galerie De Scheepskamer hangen allerlei schilderijen en foto's met, zoals de naam al doet vermoeden, een nautisch thema. Schip Ahoy!

open op vrijdag - soms geopend op zaterdag

gratis toegang

Jopie Huisman Museum

WORKUM, FRIESLAND - In het Jopie Huisman Museum is het werk verzameld van de gelijknamige kunstenaar. Zijn schilderijen vertellen het verhaal achter de mens.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 8,50

kinderen vanaf € 5,00

peuters gratis

Oudheidkamer Bolsward

BOLSWARD, FRIESLAND - De Oudheidkamer in Bolsward is tijdelijk gesloten! Ontdek de geschiedenis van de stad Bolsward in de oudheidkamer in het voormalige gemeentehuis. Bijzonder is de collectie zilveren voorwerpen die in de stad zijn gemaakt.

geopend op afspraak of bel +31 (0)515 572 028 voor meer informatie

Mineralogisch Museum

GROU, FRIESLAND - Mineralen, robijnen, diamanten en bergkristallen: zie alles wat glinstert in het Mineralogisch Museum in Grou.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 3,00

kinderen vanaf € 1,50

peuters gratis

Ruurd Wiersma Hûs

BIRDAARD, FRIESLAND - De melkvaarder Ruurd Wiersma werd bekend door zijn eenvoudige schilderkunst. Zijn woning is van binnen helemaal beschilderd, van plafonds tot muren. Ook maakte hij kleine taferelen op gebruiksvoorwerpen.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 3,50

kinderen vanaf € 1,00

peuters gratis

Molen De Eendracht Anjum

ANJUM, FRIESLAND - Molenmuseum De Eendracht beschikt over een rijke collectie van de historie van de molen. Zes zolders met van alles en nog wat brengen de molen tot leven!

's maandags gesloten

entree onbekend

Themapark De Spitkeet

HARKEMA, FRIESLAND - Het Themapark Spitkeet vertelt hoe de bevolking van de arme heidestreken van Friesland en Groningen leefden en werden begraven tussen 1850 en 1950.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 4,50

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Fogelsangh State

VEENKLOOSTER, FRIESLAND - Fogelsangh State is een museum, maar wordt ook nog steeds bewoond. Prachtige kamers voeren je terug in de tijd en laten de luxe van de geschiedenis zien.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Museum De Sûkerei

DAMWOUDE, FRIESLAND - Kleine woningen op de zandgronden van de Friese Wouden. Vroeger was dit een alledaags gezicht, tegenwoordig zie je het niet vaak meer. Museum De Sûkerei houdt de herinnering levend.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Vuurtoren van Ameland

HOLLUM, FRIESLAND - De Vuurtoren van Ameland zie je al vanuit de verte staan! Beklim de 55 meter hoge toren en bekijk de verschillende exposities.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 3,75

Van de redactie

UITagenda Friesland, vanaf 22 juli 2018