1

Museum Tromp's Huys


-advertentiepositie-Museum Tromp's Huys

In het alleroudste pand van Vlieland bevindt zich sinds 1956 het Museum Tromp's Huys. Bekijk hier overblijfselen van het indrukwekkende historische en maritieme verleden van Vlieland. De collectie bevat onder andere schilderijen, tekeningen en prenten. De salon én tuinkamer zijn gerestaureerd en weer zoals vroeger.

De museumcollectie bevat schilderijen, tekeningen, etsen en prenten, vooral gemaakt door Betzy Akersloot-Berg. Zij is een oud-bewoonster van het pand en had een eigen atelier achterin de prachtige tuin met een enorm uitzicht over de Zuiderzee. De salon en de tuinkamer zijn in oude glorie hersteld.

Het museum heeft een uitgebreide collectie zilver, foto's en klokken. Er zijn (zee)kaarten en scheepsmodellen te zien. In de kelder worden het ontstaan van het eiland en de ondergang van West-Vlieland inzichtelijk gemaakt .

Museum Tromp's Huys in Vlieland leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Het maritieme verleden van Vlieland in Tromp's Huys

Museum Tromp's Huys
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.