1

Guatemala, The Battle




Guatemala, The Battle

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Twee fotografen, twee creatieve stijlen, één land. In 2014 reisden Sacha de Boer en Raymond Rutting, in opdracht van National Geographic Traveler, samen naar Guatemala voor een beeldstrijd. Ze bezochten onder meer Antigua, het Meer van Atitlán en het ruïnecomplex Tikal. Een feest van herkenning voor iedereen die hier eerder is geweest en een gevoel van ‘must see’ voor alle anderen. Het resultaat is een tentoonstelling rond bijzondere reisfotografie, met een rijkdom aan fotografische inzichten, stijlen en technieken.

Terwijl Rutting zonder aarzeling foto’s van personen maakt, observeert De Boer mensen eerst van een afstandje en vraagt zij of ze een foto mag maken. Zij haalden het beste uit zichzelf in deze professionele strijd, met als resultaat een scherp contrast tussen het reisjournalistieke werk van Rutting en de stille composities van De Boer. Dit heeft niet alleen geleid tot fotografische meesterwerken; de fotografen leerden ook van elkaar en kregen tijdens de reis (nog meer) bewondering voor elkaar.

Ben je een liefhebber?
Museum Hilversum biedt je de exclusieve kans om de tentoongestelde werken te kopen. Het aanbod varieert van werken op dibond of unieke prints. Kijk hier voor meer informatie.

Speurtocht
Heb je zin om de tentoonstelling op een andere manier te bekijken? Doe dan mee met de speurtocht. Je gaat op onderzoek uit naar de fotowerken van Sacha en Raymond. Beantwoord de vragen en maakt de opdrachten die op het speurtochtblad staan. Alle deelnemers krijgen na afloop een cadeautje.

Fotowedstrijd
Fofoliefhebbers worden uitgenodigd om hun eigen vakantiefoto in te sturen voor de fotowedstrijd bij gelegenheid van deze zomerse tentoonstelling. De mooiste vakantiefoto wordt bekroond met een Nikon Camera en rondleiding van de fotografen.

 Bezoek www.museumhilversum.nl

Guatemala, The Battle
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.