1

Raakvlakken




Raakvlakken

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de collectiepresentatie Raakvlakken draait het om het leggen van nieuwe verbanden binnen de collectie. Dit gebeurt aan de hand van uitersten. In de huidige opstelling is gekozen voor de tegenpolen ‘kleurrijk / kleurloos’ (keramiek) en ‘draagbaar / ondraagbaar’ (sieraden). Het verloop tussen de tegenpolen wordt geschetst aan de hand van ruim 150 objecten uit de collecties.

Zo vindt u bij de sieraden aan de ene kant een vervaarlijke ketting van gebroken flessenhalzen, een iconisch werk van Bernard Schobinger, en aan de andere kant de elegante gouden sieraden van Chris Steenbergen. In de rij met keramiek begint het verhaal bij een roomwitte sculptuur van Anish Kapoor om te eindigen met kleurrijke beschilderingen van Pablo Picasso en Joan Miró.

Soms wringen de contrasten die ontstaan, terwijl op andere momenten zeer verschillende werken elkaar blijken te versterken.

Op tablets kunnen teksten, foto’s en video’s worden geraadpleegd die de getoonde voorwerpen - individueel en in samenhang - verder tot leven brengen.

 Bezoek www.sm-s.nl

Raakvlakken
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.