1

Trust - Anne van As en Erik Buijs




Trust - Anne van As en Erik Buijs

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie geef jij je vertrouwen? Op wie kun je bouwen op wie niet? Het zijn vragen die het werk van Anne van As en Erik Buijs kan oproepen.

Een wolf die op je afloopt zul je altijd met zekere argwaan benaderen. Maar hoe zit dat met een konijn? Ze zijn zacht en lijken lief, maar wat gaat er achter hun kraaloogjes om? De intieme schilderijen en tekeningen van dieren van Anne van As werpen zulke vragen op. De kunstenaar geeft haar creaties een persoonlijkheid, die niet te doorgronden is, een zeker mysterie heeft. Zijn ze je vrienden of roept eerder de 'call of the wild'?

Veel van Erik Buijs zijn beelden kijken je met een vragende of uitdagende blik aan. De figuren zijn vaak eigenzinnig en hebben sterke karaktereigenschappen, door hun abstraheerde, vreemd geproportioneerde fysiek. Hun wat lompe, koboldachtige voorkomen maakt de figuren stoer, maar gevoelig tegelijkertijd. Buijs weet klei en was leven in te blazen als een rabbi bij een golem, om ze daarna te bevriezen in brons, steen of aluminium en ze daarmee te bewaren voor de eeuwigheid.

 Bezoek www.withtsjalling.nl

Trust - Anne van As en Erik Buijs
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.