Reinventing Happiness: Bosch Geluk




Reinventing Happiness: Bosch Geluk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Voorbij de gelukshypes
De tentoonstelling Bosch Geluk stelt vragen over de betekenis van geluk in onze consumptiemaatschappij, voorbij de gelukshypes. Bieden kunst en creativiteit ruimte voor reflectie op geluk? Verschillende kunstenaars in verschillende disciplines zullen deze vraag steeds anders beantwoorden. Kan een schilderskamer met alleen verf in vele kleuren, kwasten en papier bezoekers verleiden tot een puur expressieve gelukservaring? Hoe bevrijdend is naaktheid en kunnen we voorbij de schaamte? Wat zijn intensieve en prettige contactmomenten in een publieke ruimte als een museumzaal? Naast artistieke en creatieve antwoorden komen ook actuele maatschappelijke thema’s aan bod. Hoe kunnen de stad en haar bewoners bijdragen aan het geluk van asielzoekers of aan inwoners die afhankelijk zijn van de voedselbank? Wat betekent de inclusieve maatschappij voor ons welzijn?

Gevarieerd programma
In het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch is er naast een aantal kunstwerken (film, tekeningen en installaties) ook een studioruimte. Deze wordt geprogrammeerd door lokale kunstenaars, performers of theatermakers en ingezet als repetitieruimte, onderzoekslab, discussieplatform, schilderskamer of podium. Deze studioruimte is open voor bezoekers. Op zondag is er steeds een bijzondere performance of presentatie.

Deelnemende kunstenaars
-Beeldende kunst: Academie voor Beeldvorming onder begeleiding van Klaas Burger en Rieneke de Vries, Ben Acket, Monique Broekman, Malou van Doormaal, Marianne van Heeswijk, Lisetteh, Lucas Kastelijn, Joost van Pagée & Michiel van de Weerthof, Marthe Zink
-Theatermakers: Bint, Mees Borgman, Compagnie Kloon, Paul De Bruyne & Marjolein van de Meer
-Filmmaker: Niels Dufhuess
-Performers / dansers: Robin Berkelmans, Bianca Tangande, Panama Pictures, Joost van Wijmen
-Ontwerpers: Jitske Blom, Social Label, Studio Boot

12 september t/m 29 november
Het volledige programma wordt half augustus bekendgemaakt op deze website en www.reinventinghappiness.nl

Reinventing Happiness
Bosch Geluk is onderdeel van het langlopende kunstproject Reinventing Happiness (2014 - 2016). Reinventing Happiness is een driejarig project waarin verschillende kunstenaars samen met museumbezoekers onze notie van geluk opnieuw bekijken. Doel van de reeks is om alternatieve sociale concepten te ontwikkelen en te onderzoeken of een andere definitie van geluk nieuwe toekomstperspectieven oplevert.

 Bezoek www.sm-s.nl

Reinventing Happiness: Bosch Geluk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.