1

Najaarsverkoopdag




Najaarsverkoopdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Koop je planten op 5 september bij de Botanische Tuinen, ook mooie bollen te koop!

Deze dag kunt u niet alleen uw hart ophalen aan alle prachtige (najaarsbloeiende) rotsplanten, maar zijn er ook veel bijzondere, vaak botanische, bollen te koop die meteen de tuin in kunnen voor een kleurig voorjaar. Omdat de Nederlandse Rotsplanten Vereniging dit jaar 30 jaar bestaat bieden zij het publiek, naast de reguliere verkoop, een extra feestelijk programma aan met diverse lezingen en workshops:
 
11 uur: Presentatie „Bergplanten op zeeniveau een utopie?” (Harry Jans)
Harry Jans laat in ca. 30 minuten diverse mogelijkheden zien voor de toepassing van rotsplanten. Tevens zal hij enkele minder bekende, maar gemakkelijke planten voor de rotstuin behandelen.
 
12 uur Workshop Recycling materiaal in de rotstuin, door Wiert Nieuman (half uur)
Tijdens deze workshop vertelt de pionier van het hergebruiken van materiaal in de de rotstuin u alles over de mogelijkheden. In onze eigen Rotstuin zijn er ook allerlei voorbeelden te zien.
 
13 uur Workshop Troggen, door Bart Moerland (half uur)
Welke grond gebruik je, welke planten zijn ideaal voor troggen en moet je speciale stenen kopen? Bart Moerland kan u daar alles over vertellen.
 
14 uur: Workshop bolgewassen: ‘De 10 rotstuintoppers van Eric Breed'
Eric Breed neemt 10 soorten zeldzame en/of speciale bolgewassen onder de loep waar hij wat dieper op in gaat. Tevens verkoopt hij verkoopt deze dag een mooi sortiment bollen. De workshop is gewoon bij zijn verkooptafel.

 Bezoek www.uu.nl

Najaarsverkoopdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.