Kerstconcert Residentie Bachkoor




Kerstconcert Residentie Bachkoor

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens het traditionele kerstconcert zingt het Residentie Bachkoor twee absolute hoogtepunten uit de barokke en klassieke koormuziek: het verrukkelijke Magnificat in D-groot (BWV 243) van J.S. Bach en de Mis in c-klein (KV 427) van W.A. Mozart. Bijzonder toepasselijke muziek aan de vooravond van het kerstfeest.
De Mis in c kreeg de bijnaam Grosse Messe en iedereen die het stuk kent, zal dat onderschrijven. Het is een groots werk dat Mozart, in tegenstelling tot zijn andere missen, niet in opdracht van de aartsbisschop van Salzburg schreef. De mis ademt een monumentaliteit, vergelijkbaar met die van Mozarts Requiem. De vraag waarom de componist zijn mis niet voltooide, net als het Requiem, is nooit opgehelderd. Wat ons is overgeleverd, is een majestueus werk, dat afwisselend stralend, jubelend en ingetogen klinkt.
Kort na zijn aantreden als Thomascantor in Leipzig schreef Bach zijn Magnificat. Het is, samen met onder andere de Hohe Messe en de vier Lutherse missen een van zijn weinige koorwerken op een Latijnse tekst. Bachs lofzang op Maria volgens het evangelie van Lucas is uitgesproken feestelijk, compleet met pauken en trompetten in het openingskoor en de laatste twee delen. Sommige aria’s dragen daarentegen een intiem en beschouwelijk karakter.

Residentie Bachkoor
Residentie Bachorkest
Tanja Obalski – sopraan
Hanneke de Wit – sopraan
Wilke te Brummelstroete – alt
Bernard Loonen – tenor
Marc Pantus - bas

 Bezoek www.bachensembles.nl

Kerstconcert Residentie Bachkoor
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.