1

Dag van het Streekbier




Dag van het Streekbier

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Paviljoen Genneper Parken organiseert op zondag 29 november, van 12:00 uur tot en met 17:00 uur,
‘de dag van het Streekbier’.

Deze middag staat geheel in het teken van de streekbieren. Bieren uit voornamelijk onze streek maar ook uit de rest van het land, België en eigenlijk uit de hele wereld. Zo lang ze maar met liefde gebrouwen worden, op ambachtelijke wijze en kleinere schaal, door lokale micro-(craft) brouwerijen.

Op het terras van het paviljoen staan leuke standjes met de lekkerste biertjes uit de regio : Van Moll en de Stadsbrouwerij uit Eindhoven, Vandeoirsprong uit Oirschot, en ook st. Christoffel uit Roermond en de Budelse bierbrouwerij laten hun beste biertjes proeven.
Verder is er een stand met landelijke streekbieren uit Utrecht (Maximus), Amsterdam (Oepidus) en Haarlem (Jopen)
maar ook internationale stand met ‘craftbeers’ uit de VS (Anchor, Flying Dog, Boulevard) en de UK (Meantime en Brewdog). Ook is er een Hertog Jan stand aanwezig (huisbier Paviljoen) en een kraam met Belgische bierspecialiteiten. Uitleg over de bieren en het aanbod gebeurt door kenners van de brouwerijen. Natuurlijk zijn ook alle bieren te proeven, met behulp van een strippenkaart stel je eenvoudig je eigen proeverij samen uit een aanbod van meer dan 150 bieren.

Streekgerechten:
Naast lekker biertjes voor de liefhebbers zijn er ook heerlijke streekgerechtjes te krijgen uit eigen keuken en worden op kleine schaal nog andere streekgerechtjes van bijvoorbeeld De Genneper Hoeve aangeboden.
Paviljoen Genneper Parken heeft ook een ‘burgerbar’ met 4 ‘new style’ (ham)burgers die geïnspireerd zijn met vlees uit een wereldwijd aanbod en waarbij de smaak en garnering met recht werelds genoemd kan worden.

De dag wordt verder opgeluisterd met live muziek en verder is er voor de kinderen ook veel te doen.
Er is een pizza workshop, de speeltuin met trampolines is open en natuurlijk kan er ook gemidgetgolft worden.

De middag begint om 1200u en als het weer een beetje meezit gaan we tot 1700u door. Bij slecht weer is alles overdekt en binnen in het paviljoen. Entree is gratis

Meer info op website en facebook

Paviljoen Genneper Parken
Antoon Coolenlaan 2A
T: 040 252 46 32
www.paviljoengenneperparken.nl
info@paviljoengenneperparken.nl

 Bezoek www.paviljoengenneperparken.nl

Dag van het Streekbier
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.