1

Voorjaarsvakantie in Nieuw Land




Voorjaarsvakantie in Nieuw Land

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dankzij de sterke dijken, is het veilig en droog in Flevoland. Hoe kunnen deze het water tegenhouden? In Nieuw Land ontdekken kinderen het. Speciaal voor de voorjaarsvakantie zijn er techniekworkshops waarbij kinderen met zand en water zelf een dijk bouwen. Hoogtepunt van de vakantie is de wedstrijd op 3 maart: bouw de dijk van het Flevoland in 2050 met LEGO® steentjes. De winnaar krijgt een superprijs.

Naast deze activiteiten, is er elke dag van alles te beleven in het museum. Kinderen richten zelf hun ideale Flevoland in met een ontwerpopdracht. Of zij bouwen een huis of schip voor de landkaart met LEGO® steentjes. Aanrader is de kindertentoonstelling het Watertheater waar kinderen experimenteren met het maken van dijken en ontdekken wat er gebeurt als de dijken het begeven. Gelukkig liggen de zandzakken klaar om het water tegen te houden! De tentoonstelling Pompen of Verzuipen gaat over de haat-liefde verhouding van Nederlanders en het water door de eeuwen heen. Hier zijn er opdrachten te doen voor de wat oudere kinderen. Zij onderzoeken of zij onder of boven zeeniveau wonen en leggen een grote puzzel in elkaar.

Aanbod voor volwassenen
Op zondag 28 februari is om 14.30 uur in Nieuw Land de reizende theatervoorstelling ‘Diplodocus Deks’ van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye en regisseur Rogier Schippers te zien. Deze komedie voor volwassenen gaat over de bouw van een dinopretpark.

Kijk op de website voor het definitieve programma.

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

Voorjaarsvakantie in Nieuw Land
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.