Hoe werkt de grootste polder van de wereld?

Een deel van Museum Nieuw Land Erfgoed is, samen met Bataviawerf en het maritiem depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, gefuseerd in Batavialand.

De grootste polder van de wereld is Flevoland. Hoe zag Nederland er uit zonder deze polder? En hoe is het land uiteindelijk drooggelegd? Het antwoord op deze vragen vind je in Nieuw Land in Lelystad, waar je eeuwen terug gaat in de tijd. De prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en het verleden én de toekomst van het IJsselmeergebied staan centraal in de vaste tentoonstellingen. Stap in de tijdmachine en en ontmoet de prehistorische Swifterbantman of ga aan de slag in het Watertheater. Hier ontdek je precies hoe een polder werkt.

Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl »

Zesduizend jaar geleden

Zesduizend jaar geleden leefden er ook al mensen in Flevoland. Deze Swifterbantmensen leefden van jacht, visserij en het verzamelen van voedsel. Ontdek OER! en leer hoe deze Swifterbantmensen woonden, wat zij verbouwden, wat zij aten, waarmee ze jaagden en hoe ze omgingen met de dood. In OER!Jong maken kinderen op een spannende manier kennis met het leven van deze oer-Flevolanders.

Beleef de Waterbouwexperience

In de polder van het Watertheater wacht je een heuse Waterbouwexperience! Word ingenieur, boer en waterbouwer, zuig zand van de zeebodem en stort stenen op een zinkstuk. Begeleid de boten door de sluis en luister naar Willem de Waterbouwer, want die legt je keurig uit hoe alles werkt. Veel plezier!

Hoe werkt de grootste polder van de wereld? in Lelystad leent zich ook goed voor een familiedag en kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.nieuwlanderfgoed.nl »

Leer hoe een polder werkt in het Watertheater.

Dit schip lag op de bodem van de Zuiderzee.

Leer hoe een polder werkt in het Watertheater.

Leer hoe een polder werkt in het Watertheater.

Leer hoe een polder werkt in het Watertheater.

Nieuw Land.

Leer hoe een polder werkt in het Watertheater.

Ontmoet de Swifterbantman