Wonderfeel: driedaags festival




Wonderfeel: driedaags festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na een zeer succesvolle maar wel stormachtige eerste editie is Wonderfeel terug: op 22, 23 en 24 juli, met ruim 250 topmusici en 100 concerten. Het jonge festival creëert een unieke beleving: midden in de natuur, hartje zomer en een uitgebreid programma met muziek, documentaires, lezingen en lekker eten en drinken.

Wonderfeel vindt plaats op landgoed Schaep en Burgh in ’s Graveland (nabij Hilversum). Het niveau is hoog, het aanbod divers en beslaat met zes podia het volledige spectrum aan klassieke muziek. Daarnaast kan het festivalpubliek naar een IDFA-selectie van muziekdocumentaires en naar lezingen van columnisten en jonge wetenschappers. De programmering is in handen van zes dynamische muziekverkenners. Allen hebben een eigen podium en presenteren met thema’s als Weeshuis van de hits, Ongehoord en White Label authentieke genres en kruisbestuivingen. Vertrouwd, hip en grensverleggend. Op het programma staan o.a. Cappella Amsterdam, Remy van Kesteren, Quatuor Zaïde, Musica Temprana, Rosanne van Sandwijk, Spark, New Cool Collective, Fuse, Abdel Rahman El Bacha, Project Wildeman, Ensemble Klang en De Meezingbende bij het kampvuur.
Nieuw dit jaar is het eigen Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer met Mendelssohns Vierde Symfonie, het Pianoconcert met de jonge Aidan Mikdad (14 jaar) en het Vioolconcert met soliste Rosanne Philippens.

Voor kinderen is Wonderfeel gratis toegankelijk. Voor hen zijn er verschillende activiteiten op het gebied van natuur en muziek, zoals uilenballen pluizen, waterbeestjes zoeken, knutselen aan een reuzen knikkerbaan en zelf muziekinstrumenten maken. Op het programma staat ook een aantal kindervoorstellingen.

Bezoekers kiezen uit een dagkaart of passe-partout en hebben toegang tot alle podia. Zo kan een eigen festivalroute worden uitgestippeld waarin de diverse stijlen, bezettingen en sferen voorbij komen. Rollende keukens verzorgen snacks en maaltijden van topkwaliteit. Overnachten kan op de camping in de buurt van het festivalterrein of bij diverse hotels en B&B’s in de buurt.

Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Daarom is de natuur een vanzelfsprekend thema op het festival, zowel in de randprogrammering als in de organisatie. Stroomvoorziening en horeca zijn zo duurzaam mogelijk: ecologisch, biologisch afbreekbaar, hergebruikt, led en hybride.

Het volledige programma is vanaf 4 maart bekend. Kaartverkoop via www.wonderfeel.nl

 Bezoek wonderfeel.nl

Wonderfeel: driedaags festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.