1

Monument voor de bootvluchteling (Karavaan)




Monument voor de bootvluchteling (Karavaan)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nosrat bouwde een altaar voor bootvluchtelingen. Help hem mee! Vouw een bootje van papier en beeld je in welke helse tocht vluchtelingen afleggen op weg naar een veilig bestaan. Plaats je bootje in het kunstwerk, laat het monument groeien en red vluchtelingen van de vergetelheid. Het papier dat voor de bootjes wordt gebruikt komt uit satirische kranten uit het Midden-Oosten.

Het altaar voor de bootvluchtelingen heeft de vorm van een grafiek. Nosrat Mansouri Gilani: ‘Dat is een beeld dat wij over het algemeen te zien krijgen: aantallen vluchtelingen, hoeveel komen er, hoeveel zijn er overleden, hoeveel moeten waarheen.’

Nosrat is in Teheran geboren en woont sinds 1991 in Amsterdam. Hij is in 1999 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij werkt met symbolen, handelingen en rituelen die hij van zijn eigen cultuur en van andere culturen kent; vaak gebruikt hij deze los van hun oorspronkelijke functie.

Dit kunstproject is in samenwerking met het Landelijk Kenniscentrum voor Amateurkunst (LKCA) in het kader van de landelijke Unesco-week.

 Bezoek www.karavaan.nl

Monument voor de bootvluchteling (Karavaan)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.