1

Derde etappe Giro d'Italia




Derde etappe Giro d'Italia

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zondag 8 mei start de derde etappe om 12.25 uur in het centrum van Nijmegen. Deze etappe is 188,9 kilometer lang. De start is op de Grote Markt en de route gaat geneutraliseerd door de binnenstad van Nijmegen naar de Bloemerstraat en S101.

Van daar gaat het parcours via de Kanaalstraat en Waterstraat aar de S102 en vervolgens via ‘De Oversteek’ over de Waal naar Oosterhout. Van daar rijden de wielrenners naar Bemmel en via daar naar Huissen, Westervoort, Giesbeek, Zelhem, Ruurlo, Borculo, Lochem, Zutphen, Bronkhorst, Brummen, Dieren, Rheden, over de Posbank, via Rozendaal naar Arnhem.

Via de Schelmseweg rijdt het peloton de stad binnen. Vervolgens rijden de renners twee rondes over de Amsterdamseweg, Nelson Mandelabrug, langs de Gelredome, over de JohnFrosbrug, Velperbuitensingel en de Zijpendaalseweg. De finish ligt op de Velperbuitensingel
Overal langs de route kun je de wedstrijd beleven en de wielrenners aanmoedigen. Ook nadat de wedstrijd is afgelopen gaan veel festiviteiten langs de route nog door.

 Bezoek www.girogelderland.nl

Derde etappe Giro d'Italia
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.