1

Miss Patsy's Roze Rondje (stadswandeling)




Miss Patsy's Roze Rondje (stadswandeling)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een bijzondere stadswandeling door het smeuïge homo-verleden van Den Haag.

Den Haag kent natuurlijk een eeuwenoude geschiedenis. Verhalen over koningen, koninginnen, edelen en politici zijn er dan ook talloos. Maar de Hofstad kent ook een andere geschiedenis. Eentje die verboden was en daarom ook (opzettelijk) vergeten: de kant die werkelijk bol staat van sodomie.

Na zeer succesvolle tours over de zondige kanten van Kerst, Valentijn en ons Koningshuis, doet de énige Diva-gids die Den Haag verrijkt, Miss Patsy Stonehenge, dit keer haar ‘little pink book’ open over de eeuwenoude, Haagse homogeschiedenis. Uiteraard brengt zij deze smeuïge verhalen geheel op haar eigen, unieke en ongeëvenaarde wijze.

Tijdens de stadswandeling ‘Miss Patsy’s Roze Rondje’ trippelt u langs allerlei plekken waar Haagse homo’s hebben geleefd, hebben liefgehad en zijn vermoord: een roze blik op de verboden geschiedenis van de Hofstad. Van koninklijke nichten tot 17e-eeuwse ‘rokkenflikkers’...

Wilt u weten welke Haagse schandknaap zijn klanten oppikte in de Nieuwe Kerk?
Waarom de politie openbare toiletten verbood?
Welke chique laan vroeger bekend stond als homo-ontmoetingsplek?

U komt niet alleen allerlei leuke en smeuïge (historische) feitjes te weten, maar het is ook de perfecte opwarmer voor het The Hague Rainbow Festival dat hetzelfde weekend Den Haag roze kleurt.

Kortom, ‘Miss Patsy’s Roze Rondje’ is een stadswandeling voor iedereen die méér Poten wil dan de Lange en de Korte.

 Bezoek www.misspatsy.nl

Miss Patsy's Roze Rondje (stadswandeling)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.