Slootjesdagen - De Stad Uit




Slootjesdagen - De Stad Uit

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op woensdag 8 juni en zondag 12 juni zijn de slootjesdagen! Dit spannende uitje brengt je naar wilde natuur dichtbij de stad. Op het eerste gezicht lijkt het rustig, zo'n oude sloot, maar je zal je verbazen over wat daar allemaal in krioelt en leeft. Met schepnetten, kijkbakken en loeppotten gaan we op zoek naar poelslakken, kikkertjes en watertorren.
Als je bent uitgeschept kan je met een schatkaart gaan op zoek naar de piratenschat en als afsluiter is er een heerlijke weilandpannenkoek!

Met de busboot!
Men kan met de auto naar Krimpen, maar een tochtje met de busboot is veel avontuurlijker. Vanaf vertrekpunt Erasmusbrug duurt de tocht een half uur. Neem de fiets mee, dan ligt de speelpolder op 5 minuten afstand van busboothalte Krimpen a/d Lek.

De slootjesdagen zijn op Speelpolder Polderrijk in Krimpenerhout. Er is een piratenpad, slingertouw over de sloot, huttenbouw in het avonturenbos, de wilgentunnel, speelwater en een trekpont.
Speelpolders zijn avontuurlijke speelplekken midden in de natuur, maar toch dichtbij de stad. Aan de rand van Schiedam ligt speelpolder Wijland. In het Bergse Bos wordt op 29 juni een nieuwe speelpolder geopend. Speelpolder Polderrijk is aangelegd door De Groene Alliantie in de Krimpenerwaard.

 Bezoek www.destaduit.nl

Slootjesdagen - De Stad Uit
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.