Midwinterhoornwandeling




Midwinterhoornwandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandelen onder de klanken van de midwinterhoorn.

Tientallen midwinterhoornblazers zijn te horen en te zien bij de twintigste midwinterhoornwandeling van de Huttepiepen. Op zondag 11 december kunt u wandelen in het grensgebied van Nederland en Duitsland bij Anholt en Megchelen in de Gelderse Achterhoek.

Met enkele keren meer dan zeshonderd deelnemers bleken de voorgaande wandelingen een schot in de roos. En ook nu weer zijn op 16 plaatsen langs de wandelroute midwinterhoorns te horen en te zien. Het midwinterhoornblazen is uiteindelijk al eeuwenoud. Nu wordt het voor de midwinterhoornblazers weer een drukke tijd want in de periode van het eerste advent tot het octaaf van Driekoningen zijn in Ulft en wijde omgeving regelmatig midwinterhoorns te horen en te zien. Tot het afblaozen op 6 januari komen de Huttepiepen naar uiteenlopende manifestaties in de hele regio.

De internationale wandeling van zo’n dertien kilometer gaat door fraaie bossen naar Huize Landfort, Oude kapel, Zaalkerkje. Daarna via de groene grensovergang nabij de Landfort naar de Hogestraat in Megchelen, waar in de prachtige schaapskooi de soep wordt geserveerd. Bouwers laten in de schaapskooi het bouwen van midwinterhoorns zien en zij geven een toelichting op bouwen en blazen. In de cateringtent en in de schaapskooi zijn chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. De tocht gaat via een andere groene grensovergang krupop terug naar parkeerplaats de Anholter Schweiz.

Het vertrekpunt van de wandeling is de parkeerplaats van het Biotopwildpark Anholter Schweiz, Pferderhorsterstrasse 1 in Anholt/Isselburg in Duitsland. Te bereiken vanaf de snelweg A18 afrit 4 Doetinchem-oost, Terborg, Dinxperlo via de N317 naar Gendringen; richting Anholt; ruim 5 kilometer over de grens is links het park de Anholter Schweiz.

De wandeling wordt individueel gelopen en de routebeschrijving met aangehechte consumptiebonnen zijn tussen 10.30 en 12.30 uur bij de entree van het dierenpark te koop. Bij de prijs van 6 euro is een kop soep in de schaapskooi, en in de catering onderweg inbegrepen.

 Bezoek www.glk.nl

Midwinterhoornwandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.