1

Gezichten van de Gouden Eeuw




Gezichten van de Gouden Eeuw

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Jan van Ravesteyn (ca. 1572-1657) was in de zeventiende eeuw een van de belangrijkste portretschilders van Den Haag. Tegenwoordig is hij bij het grote publiek onbekend. Daarom organiseert het Haags Historisch Museum van 26 november 2016 tot en met 9 april 2017 de tentoonstelling 'Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn'.

De tentoonstelling geeft - voor het eerst - een overzicht van zijn leven, werk en opdrachtgevers op een passende locatie: in het voormalige clubgebouw van de schutterij (het huidige Haags Historisch Museum), waar hij zo’n vierhonderd jaar geleden zelf actief was als schutter.

De expositie toont vier topstukken uit de eigen collectie, aangevuld met bruiklenen van o.a. het Mauritshuis en Rijksmuseum. Sinds lange tijd wordt een door Van Ravesteyn geschilderde familie weer met elkaar herenigd: de portretten van Jacob van Paffenrode (Rijksdienst Cultureel Erfgoed), zijn echtgenote Wilhelmina van Arckel (Gorcums Museum) en een meisje uit de familie Van Paffenrode (Kabinet van de Koning) zullen tezamen te zien zijn op de expositie.

 Bezoek www.haagshistorischmuseum.nl

Gezichten van de Gouden Eeuw
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.