Weidevogels spotten met de boswachter




Weidevogels spotten met de boswachter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Weidevogels spotten met de boswachter

maandag 24 apr 2017 - 19:30 uur

Samen met de boswachter bekijk je de prachtige weidevogels vanuit het uitkijkpunt Bovenlanden bij Woerdense Verlaat. Deze verborgen plek is een hotspot voor soorten als grutto, tureluur en kievit.

Het voorjaar is eindelijk losgebarsten! Dit betekent drukte in het leven van de weidevogels. Ze bouwen hun nesten en maken spectaculaire baltsvluchten in de lucht. Ondanks dat het slecht gaat met weidevogelstand, zijn ze toch nog volop te vinden in polder De Bovenlanden bij de Woerdense Verlaat, grenzend aan de Nieuwkoopse Plassen.

Met een boswachter in de kijkhut

Op zondag 23 april en maandag 24 april staan boswachters Jick en Martijn van Natuurmonumenten bij dit gebied. Hier vertellen zij, vanuit de kijkhut, alles over de weidevogels. Hoe zorg je ervoor dat de grutto bij jou komt broeden en wat hebben de kuikens nodig om te overleven? De weidevogels lopen relatief dichtbij en zijn erg goed zichtbaar. Daarnaast staan de Bovenlanden ook nog eens prachtig in bloei. Het kleurt er roze, geel en paars van alle bijzondere bloemen. Een prachtig gezicht!

De kortste wandelroute van Nederland

Wil je wel de weidevogels zien, maar ben je niet in de gelegenheid om op deze dagen bij ons langs te komen? Geen probleem! Bezoek dan zelfstandig het uitkijkpunt. Onze boswachters hebben de kortste wandelroute van Nederland uitgezet in het gebied (slechts 200 meter). Download hiervoor de gratis app van Natuurmonumenten Natuur Routes en zoek op Bovenlanden.

Praktische informatie

  • De boswachter zit in de uitkijkhut, dit is 200 meter vanaf de parkeerplaats
  • Vooraf aanmelden is niet nodig
  • De activiteit is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan de boswachter stellen wij wél zeer op prijs.
  • Neem je verrekijker mee
  • Deze activiteit is ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn

Nieuwkoopse Plassen

Bovenlanden, parkeerplaats aan de Amstelkade

Amstelkade 16-17
  Woerdense Verlaat

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00Kind t/m 12 lid €0,00Kind van OERRR €0,00Kind t/m 12 niet lid €0,00Nog 20 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl