Natuurgebied De Wieden
Verken het 'drijvende land' in De Wieden

Het grootste moeras van Nederland vind je in De Wieden. In dit schitterende natuurgebied zorgde de turfwinning voor een afwisselend landschap, met water, moeras en hooilanden. Een oase van rust en ruimte, waar bijzondere vogels als de zwarte stern hun jongen grootbrengen. En waar de otter woont!

Verken dit waterrijke natuurgebied, loop over het drijvende land op het Klompenpad en vaar mee op zoek naar de otter. De tocht begint bij Bezoekerscentrum De Wieden.

Drijvend land

Het Bezoekerscentrum De Wieden sluit naadloos aan bij haar geschiedenis en omgeving. Het ligt in een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes. Binnen is een interessante expositie te zien over de historie van het gebied. Hier kom je erachter wat dat drijvende land in De Wieden is en hoe het ontstaat. En dan, naar buiten! Ga je mee varen, wandelen of vogels spotten op een uitkijktoren?

Varen met de fluisterboot

De Wieden verken je het best met de fluisterstille, open boot van Natuurmonumenten. Vaar mee over de weidse Beulakerwijde en langs kleine dorpjes. En geef je ogen goed de kost, want wie weet ontdek je de bewoners van De Wieden in de rietlanden, moerasbossen en hooilanden. Wil je de aalscholvers goed zien of mee naar de eendenkooi? Er zijn verschillende vaarexcursies om uit te kiezen.

Laarzen aan! Tips voor kids

Kinderen genieten volop van een dagje in de buitenlucht! Trek snel een paar laarzen aan en ga met het hele gezin De Wieden in. Loop over het Vlonderpad, waar je De Wieden in het klein kunt ontdekken. En waarom je laarzen aan moest trekken, daar kom je achter op het Laarzenpad. Hier kun je behoorlijk wegzakken in het rietland. Onderweg steek je met pontjes het water over. Een avontuurlijke route! Bij het bezoekerscentrum kun je van mei tot en met september een schepnetje huren om waterdiertjes te zoeken.

Natuurgebied De Wieden in Sint Jansklooster leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Natuurgebied De Wieden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.