1

Paaseieren zoeken op het Rotterdams platteland




Paaseieren zoeken op het Rotterdams platteland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Paaseieren zoeken op het Rotterdams platteland

maandag 17 apr 2017 - 13:00 uur

Kom tijdens Pasen eieren zoeken die de boswachters verstopt hebben rondom Melkschuur Zuidpolder! Lukt het jou om ze allemaal te vinden? Deelname is gratis!

Verstoppen

Er broeden veel soorten vogels op het Rotterdams platteland. Nu kun je de meerkoet en de wilde eend nog wel zien broeden in de stad zelf, maar soorten als de grutto en de kievit zoeken liever de bloemrijke weilanden van Natuurmonumenten op aan de rand van Rotterdam. Daar maken ze verscholen nestjes in het hoge gras, zodat ze niet zichtbaar zijn voor roofdieren. 

Eieren zoeken met het hele gezin

Vanuit Melkschuur Zuidpolder is een wandeling uitgezet voor het hele gezin. Samen speur je naar de nesten en onderzoek je welke vogel de eieren heeft gelegd! Ook de Paashaas is langs geweest en heeft zijn eieren achtergelaten.

Naast het eieren zoeken, kun je ook zaadbommetjes maken. Neem de bommetjes mee naar huis en zet je tuin in bloei! Laat je schminken door de vrijwilligers en loop totaal onherkenbaar de melkschuur uit. 

Kom je langs?

Kom eens langs tussen 13.00 en 16.00 uur op maandag 17 april. Deelname is gratis en de tocht start bij Melkschuur Zuidpolder op 4 minuten lopen van metro Rodenrijs. Trek wel laarzen aan, het kan een beetje drassig zijn in de polder.

Polder Schieveen

Berkel en Rodenrijs, Melkschuur Zuidpolder


  

Prijzen

Kind t/m 12 lid €0,00Kind t/m 12 niet lid €0,00Kind van OERRR €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Paaseieren zoeken op het Rotterdams platteland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.