1

Irish Pub festival




Irish Pub festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Irish Pubfestival Delft biedt gratis programma met veel Ierse artiesten. op vrijdag 12 Mei het Irish Pubfestival in Delft gehouden. Op acht locaties kan er vanaf 21.00 uur genoten worden van een gevarieerd aanbod aan Ierse (folk-) muziek.

Drie jaar geleden werd een bescheiden start gemaakt met het Irish Pubfestival in Delft, maar inmiddels heeft het muziekevenement vaste grond onder de voeten gekregen. Niet verrassend, want de eerste edities trokken veel publiek. Noel en Lynn Shannon, (The Shannons) die het festival organiseren en zelf optreden in Café Tango, voelen zich prima thuis in Delft.
‘De geweldige sfeer en de typische kroegen in de historische binnenstad van Delft geven het Pub Festival de warme sfeer, die ook de pubs in Ierland zo kenmerkt’, zegt Noel Shannon, geboren en getogen in de Ierse havenstand Cork.
‘Wat wij ook als bijzonder prettig ervaren is dat in Delft mensen echt voor de muziek komen. We hebben het afgelopen jaar met diverse bezoekers gesproken en zij vertelden ons blij te zijn met het Irish Pubfestival. Ierse muziek hoor je immers niet dagelijks op de radio en het aantal optredens van folkbands in Nederland is ook niet bijster groot. Nu kunnen ze op één dag meerdere artiesten aan het werk zien. Diverse bezoekers trekken dan ook van kroeg naar kroeg. Dat maakt het Irish Pubfestival extra levendig.’
Ierland, het groene eiland, staat bekend om een ongekende muziektraditie. Wie eens een bezoek heeft gebracht aan Ierland heeft ongetwijfeld kennisgemaakt met de muzikaliteit van de bevolking. In elke stad en dorp is wel een pub, waar wekelijks livemuziek wordt gespeeld.

Het programma (vanaf 21.00 uur)

Café Huug – Boxin’ The Vox Duo De Sjees – Raglan Roadworks Trio
Stadscafé De Waag – Pro Swingfolk Café Ruif – Croi Trio
De Joffer – Jimmy Ellis (ENG)& Victor Lacken (IRL) Proeflokaal- Acting the Maggot
Café Tango – The Shannons (IRL/NL) ‘t Boterhuis – John Berry Irish Troubadour

 Bezoek www.irishpubfestival.nl

Irish Pub festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.