1

Midzomernachtloop over landgoed Duin en Kruidberg




Midzomernachtloop over landgoed Duin en Kruidberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Midzomernachtloop over landgoed Duin en Kruidberg

zaterdag 17 jun 2017 - 21:45 uur

Wandel in de late avonduren door de donkere duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ontmoet onderweg de verhalenverteller en luister naar spannende verhalen in het bos van Duin en Kruidberg. In het bos klinkt de spookachtige roep van de bosuil door de donkere nacht…

De nachttochten in dit natuurgebied zijn misschien snel volgeboekt. Gelukkig zijn er nog veel meer mooie nachttochten in de Midzomernacht! Bekijk hier het overzicht met alle locaties

Deze wandeling is ook leuk voor kinderen vanaf 10 jaar.
Je kunt vertrekken om 21.45 uur, 22.15 uur of 22.45 uur.

Na afloop kun je met een hapje en een drankje nagenieten op het nachtterras met vuurkorf van Hoeve Duin en Kruidberg.

Duin op, duin af

Nergens is het landschap zo gevarieerd als in de Noord-Hollandse duinen. Alleen tijdens de Midzomernachtloop kan je de bijzondere sfeer van de nacht meemaken; de stilte, de zeewind en de zomergeuren. Pas in de avond gaan de bloemen van de kamperfoelie open. Niet alleen wij mensen genieten van de zoetige geur, ook talloze nachtvlinders komen erop af. 

Donker en licht

De route start in het donkere bos van landgoed Duin en Kruidberg. Een zaklantaarn komt daar goed van pas! Volg de reflecterende routepaaltjes en vind je weg in het donker. Na een tijdje wandel je over smalle zandpaadjes door de lichte open duinen. Daar heb je nauwelijks licht nodig.

Bij de ijskelder

’s Nachts zijn de duinen het domein van de nachtdieren. In het maanlicht fladderen vleermuizen rond, op jacht naar nietsvermoedende insecten. Tijdens deze wandeling kom je langs hun winterverblijf in de ijskelder. Dit is een van de overblijfselen uit de tijd dat dit nog een echt landgoed was. In de ijskelder bewaarden de bewoners van het landhuis het ijs tot in de zomer.

Verhalenverteller

Als je ruim de helft van de tocht gelopen hebt, kom je langs werkschuur 'De Bosuil' van de boswachters van Natuurmonumenten. Hier kun je even pauzeren en luisteren naar een prachtige vertelling, begeleid door een harpiste.

Praktische info

  • Je loopt de route zelf met je eigen zaklamp. Vergeet 'm niet en zorg dat je batterijen vol zijn!
  • Zorg dat je telefoon opgeladen is.
  • Je krijgt iets lekkers mee voor onderweg.
  • Parkeren in het weiland naast 'Hoeve Duin en Kruidberg'.
  • Na afloop lekker nagenieten bij een kampvuurtje met een borrel op Hoeve Duin en Kruidberg!

Aanmelden

Aanmelden voor de tocht door Duin en Kruidberg doe je hier. We verwachten dat de tocht snel volgeboekt is, dus aanmelden op de avond zelf kan niet.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Duin en Kruidberg, Hoeve Duin en Kruidberg

Duin- en Kruidbergerweg 91
2071 LG  Santpoort-Noord

Prijzen

Lid €14,50Niet lid €14,50Kind t/m 12 lid €7,50Kind t/m 12 niet lid €7,50Kind van OERRR €7,50

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl