1

J'aime La Vlie (The Eurovision Island)




J'aime La Vlie (The Eurovision Island)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een verrassend Eurovisieweekend, gevuld met zeehonden, strand, oesters, natuur en heel veel songfestival-activiteiten op het mooie Waddeneiland Vlieland!

Saamhorigheid, internationale verbroedering, liefde, muziek …. oftewel het gevoel dat elke songfestival-fan kent, die wel eens van dichtbij het Eurovisie-evenement heeft meegemaakt.
Rust, natuur, strand, genot van leven, wind door je haren, vakantie, vrijheid ….. de beleving en de ervaring van elke vakantieganger, die ooit Vlieland heeft bezocht.

J’aime La Vlie is een nieuw festival op het Waddeneiland Vlieland, waarbij dat gevoel en de beleving van het eiland, vakantie en het Eurovisiesongfestival samensmelten. Het festival is in het leven geroepen door enthousiaste songfestivalfans (OGAE NL), voormalig ESF-deelneemster Esther Hart (NL 2003) en kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Nationale en internationale oud-Eurovisie-deelnemers zullen diverse Eurovisieconcerten verzorgen op diverse locaties en samen met de bezoekers het eiland gaan ontdekken en ervaren middels diverse eiland gerelateerde activiteiten.

Het podium ‘de Bolder’ op kampeerterrein Stortemelk - bekend en beroemd ver buiten Vlieland- zal onder meer het toneel zijn voor een soloconcert van Tom Dice, singer-songwriter én ESF-deelnemer namens België in 2010, en tevens de locatie voor het Big Eurovision Concert, waarbij zes oud-deelnemers bekende en onbekendere songfestival-hits zullen opvoeren onder begeleiding van een live band. In de historische Nicolaaskerk wordt een Sing-A-Long verzorgd door Esther Hart in samenwerking met het lokale Vlielandse koor ‘Van Alles Wad’. En ter afsluiting van het event is er een soloconcert van Lenny Kuhr, winnares voor Nederland in 1969.

Tussendoor wordt het festival gevuld met leuke vakantie-activiteiten als zandkastelen bouwen, yoga en een kampvuur op het strand, oesters plukken op het wad en een wandeling door het dorp Oost-Vlieland onder leiding van een gids en meer. Wie weet schuift Jöran Steinhauer (Letland 2014) met zijn gitaar aan bij het kampvuur, sta jij ineens samen met Lisa Angell (Frankrijk 2015) oesters te plukken op het wad, of zit Glen Vella (Malta 2011) naast jou tijdens de yoga-sessies!

Op zondagmiddag neem je de veerboot weer terug naar huis met een koffer vol met Eurovisie eiland-belevingen en herinneringen!

 Bezoek www.jaimelavlie.nl