Weg dit weekend

De leukste uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 25 april 2008 De meivakantie staat voor de deur en het is heerlijk om buiten te zijn. De tips voor dit weekend vinden dan ook bijna allemaal buiten plaats. Of het nu spoorzoeken in Flevoland is of lopen tussen de blauwe hyacinten in Noord-Holland: dit weekend is een buitenweekend.

Excursie naar oude sporen Flevoland

In Flevoland zijn veel bijzondere archeologische plaatsen. Een excursie van het Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland bezoekt een aantal van deze plaatsen. Deze unieke excursie vindt plaats op zaterdag 26 april en wordt geleid door een emeritushoogleraar die nauw betrokken is geweest bij het archeologisch onderzoek in Flevoland. Hij vertelt van alles over de opgravingen bij Swifterband en over de 'Swifterbandcultuur'. Na de excursie volgt een bezoek aan de presentatie 'OER! De Nieuwe Steentijd in Flevoland'. Deelname aan de excursie en het presentatiebezoek kost twintig euro, dat is inclusief lunch en vervoer. Voor meer informatie en opgeven, bel het Nieuw Land Erfgoedcentrum: 0320 225900.

Vind je Lief in het Openluchtmuseum

'Op ieder potje past een deksel', vindt het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daarom zijn er dit jaar al meerdere keren speed-date sessies gehouden en organiseert het park komende zondag het ludieke evenement 'Vind je Lief'. Het belooft een muzikale, gezellige en zelfs romantische dag te worden die bijzonder leuk is voor verliefde stellen (van alle leeftijden). Een varende troubadour speelt op verzoek serenades en een sneldichter is aanwezig. Tussendoor kunnen romantische hapjes gegeten worden. Voor vrijgezellen is deze dag een mooie gelegenheid om hun liefde tegen het lijf te lopen. Speciaal voor hen rijdt er een 'singles-only tram' door het park. Meer informatie op openluchtmuseum.nl.

Vakantiezoenen in Bakkerijmuseum

Van 26 april tot en met 11 mei heeft het Bakkerijmuseum in Medemblik een leuk meivakantieprogramma voor jong en oud. Speciaal voor ouderen is de tentoonstelling 'Verdwenen bakkers' ingericht, over bakkers die vroeger op de hoek van elke straat stonden of met bakfietsen langs de huizen fietsten. Kinderen mogen kabouterzoenen maken en eten. Kabouterzoenen? Deze lekkernijen lijken op negerzoenen, maar worden door de kinderen met allerlei eetbare materialen omgetoverd tot kabouterzoenen. In het museum is nog veel meer te doen, bijvoorbeeld op de chocolade-afdeling. Op Koninginnedag is het museum gesloten.

Last minute vakantie naar Winterbergen

De meivakantie is een heerlijk moment om er nog even tussenuit te gaan, naar Winterberg bijvoorbeeld. De meeste arrangementen zijn al lang van te voren volgeboekt, maar Pharosreizen heeft nog een aantal leuke vierdaags familiearrangementen (inclusief rodelbaan, panoramabrug, minigolf en nog veel meer) voor maar € 125,- per persoon. Om verzekerd te zijn van een vakantie is het verstandig om dit weekend te boeken.

De bekendste doden van Groningen

Een beetje morbide is het misschien wel, maar ook bere-interessant. De Groningse stadsgids Henk Bakker heeft de komende weken drie keer een fascinerende route uitgezet. De excursie duurt anderhalf uur en vindt plaats op de Zuiderbegraafplaats, waar veel bekende Groningers begraven liggen. Henk Bakker vertelt over deze bekende Groningers. Hij vertelt aan de hand van de graven over het leven van onder meer Hendrik de Cock (van de Afscheiding), Wolters en Noordhoff (van de drukkerij), Mesdag (de vader van de beroemde schilders) en Niemeijer (van de tabaksfabriek). De excursie is te maken op zondag 27 april, woensdag 30 april en zondag 11 mei. De tocht start om 13.30 uur en om 15.30 uur. Reserveren kan telefonisch via 050-3090757 of per e-mail.

Geniet van de blauwe kleurenpracht in Wildrijk

Het Wildrijk is bekend door zijn weelderige bloei van voornamelijk blauwe hyacinten. Deze zijn momenteel op hun mooist. Landschap Noord-Holland wil dat graag laten zien en organiseert daarom zaterdag en zondag een excursie in Sint Maartensvlotbrug, een half uurtje rijden vanaf Alkmaar. De excursies beginnen om 10.30 uur en om 13.00 uur en is ook geschikt voor kinderen. De tocht duurt ongeveer een uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Aanmelden kan via 0251-362762. Meedoen kost € 3,50.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 april 2008 - 2123

Dit past bij 'Weg dit weekend'