Wat kun je doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 20 en 21 juli

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Veel wateractiviteiten tijdens Almere Floats. Foto: RichardTerborg / Almere Centrum

18 juli 2024 Toerisme Landelijk Er valt weer van alles te beleven dit weekend. Dans op Latijns-Amerikaanse muziek op het gratis Summertime Festival, bezoek Dierentuin van Kleve of hang de detective uit met een wandelroute van Escaperoutes.nl. Bekijk de leukste uitjes van 20 en 21 juli in onze Weekend Top 5!

Wateractiviteiten in Almere

Almere, Flevoland Wie denkt aan Almere, denkt waarschijnlijk aan water. En op dat water valt dit weekend op 20 en 21 juli van alles te doen tijdens Almere Floats! Probeer de leukste wateractiviteiten, zoals kanoën, zeilen en suppen en doe mee aan de activiteiten, surfclinics en supclinics. Ook leuk zijn de radarbootjes en aquarollers waar je je aan kunt wagen en waarmee je gegarandeerd in een deuk ligt. Daarbovenop zal op de Esplanade een grote waterglijbaan van 27 meter staan én een sprinkussen. Voor de kids zijn er knutselworkshops georganiseerd en kunnen er zandkastelen worden gebouwd. En tijdens de salsa dansworkshop en met de goede muziek van de DJ op het evenement gaan de voetjes van de vloer!

Foto 2. Leer suppen, kanoën of surfen of beleef de lol van je leven in deze aquarollers! Foto: RichardTerborg / Almere Centrum

Gezellig een dagje naar de dierentuin

Kleve, Duitsland Pasgeboren dwergotters, stokstaartjes, alpaca’s en kamelen, een nieuw prairiehondenverblijf en een tweede rode panda: in het eerste halfjaar van 2024 is er in dierentuin van Kleve, vlak over de grens met Duitsland, een hoop gebeurt. Ook een groot aantal Nederlandse bezoekers weet de dierentuin inmiddels te vinden! In deze dierentuin bewonder je iets meer dan 300 dieren, met onder andere apen, stokstaartjes, katachtigen, schildpadden, kamelen en lama’s. Het is een knus dierenpark waar je dankzij de kleinschalige opzet erg dicht bij de dieren kunt komen. Voor de kinderen is de nieuwe Playmore Fantasy-avonturenspeeltuin een waar speelparadijs, met twee glijbanen, speel- en klimtoestellen en een gedeelte speciaal voor de peuters. En op de kinderboerderij mogen de kids de schattige dieren zelf voeren!

Foto 3. De nieuwe aanwinst van Dierentuin van Kleve: rode panda Kamala. Foto: Tiergarten Kleve

Kunstenaars live aan de slag

Arcen, Limburg Op 20 en 21 juli is het Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen. Kunstliefhebbers kunnen hier kunstwerken van tientallen kunstenaars bewonderen én een kijkje in de keuken nemen. Hier zijn de kunstenaars namelijk live bezig met het maken van hun werk! Beeldhouwers, schilders, sieradenmakers, keramiek, hout- en glaskunstenaars en nog veel kunstenaars: ze zijn allemaal hard bezig met een nieuw werk én verkopen hier hun kunstwerken. Een bezoekje aan de Water- en Beeldentuin mag ook niet ontbreken, want daar is de nieuwe expositie 'De Tuin der Lusten' te zien. Of bewonder de kleurrijke expositie “Pluk de Dag“ van Janneke Brinkman-Salentijn in de Zuidvleugel van Kasteel Arcen.

Foto 4. Aanschouw de kunstenaars die dit weekend de Kasteeltuinen Arcen bezig zijn met hun kunstwerk. Foto: Kasteeltuinen Arcen

Escaperoutes door het hele land

Landelijk Met de wandelroutes van Escaperoutes.nl krijg je een wandeling met een twist en een groot avontuur! Tijdens je route krijg je hints, raadsels en puzzels die je moet oplossen om zo in de huid van een detective te kruipen en op zoek te gaan naar de dader van een bibliotheekroof. Je gaat van locatie naar locatie waar je steeds een nieuwe sleutel of aanwijzing krijgt om het mysterie te ontrafelen. Helemaal leuk om met vrienden, familie of je kinderen (die kunnen lezen) te doen, maar het kan ook prima in je eentje. En een leuk extra’tje is dat je achteraf je oplossing kunt invullen op de website van Escaperoute.nl en daarmee de inhoud van de schatkist kunt winnen!

Foto 5. Los allerlei spannende raadsels op tijdens je wandeling met Escaperoutes.nl. Foto: Escaperoutes.nl

Dansen op Latijns-Amerikaanse deuntjes

Den Haag, Zuid-Holland Op 18, 19 en 20 juli staat de Grote Markt in Den Haag in het teken van Latijns-Amerikaanse muziek tijdens de 19e editie van het Haags Summertime Festival! Met muziek uit Argentinië, Colombia, Cuba en Suriname weet je een ding zeker: het wordt een feestje waar gedanst mag worden. Het gratis toegankelijke festival staat bekend om zijn grote diversiteit aan stijlen en culturen in het muziekaanbod en het podium dat wordt gegeven aan talent in de wereldmuziek. Iets wat je dit jaar ook zeker terugziet met top-ensembles als Masalsa en ChaChaChalina. Jong en oud zijn welkom op dit gezellige muziekfestival!

Foto 6. Dans op heerlijke salsa-muziek en geniet van de gezellige sfeer op het Haags Summertime Festival. Foto: Erick Hille

Meer ideeën voor dit weekend?

Foto 7. In de nieuwe avonturenspeeltuin Playmore in Dierentuin van Kleve kunnen de kids zich helemaal uitleven. Foto: Tiergarten Kleve

Laatst gewijzigd: 2024-07-16 22:47:04 · Gepubliceerd: 18 juli 2024 - 761129