Wat kun je doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 13 en 14 juli

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Bij GeoFort hebben ze een gezellig familiefestival dit weekend. Foto: GeoFort

11 juli 2024 Toerisme Landelijk Er valt weer van alles te beleven dit weekend. Deze keer al helemaal in de sfeer van de zomervakantie! Geniet van de gezelligheid bij een mini familiefestival, klim op de stelten in de oude straatjes van Leerdam of ontdek oude kasteelruïnes. Bekijk de leukste uitjes van 13 en 14 juli in onze Weekend Top 5!

Open dag bij Kasteelruïne Stein

Stein, Limburg Dit weekend kunnen kasteelliefhebbers hun hart ophalen bij Kasteelruïne Stein. Op zondag 14 juli is er hier namelijk een gratis open dag! Bezoekers worden meegenomen door de gidsen in het bijzondere verhaal van deze ruïne. Leer waarom dit vroeger zo'n belangrijke burcht was vanuit waar aanvallen werden voorbereid en uitgevoerd. Vele adellijke families hadden hier hun residentie, zoals de geslachten van Bronckhorst-Batenburg en de Merode. Die laatste heeft nog altijd een prinselijke titel en is gelieerd aan verschillende Europese vorstenhuizen. Omdat er de laatste jaren hard is gewerkt om de ruïne en het kasteelpark weer toegankelijk te maken is het nu zeker de moeite waard om dit kasteel te bezoeken!

Foto 2. De indrukwekkende Kasteelruïne Stein. Foto: Limburgs Landschap Gouda

Ook dit weekend: enkele bijzondere evenementen

Er is nog veel meer te doen dit weekend! Wat denk je van een gezellige straattheater in Deventer vol performances en muziek? Een ijsshow midden in de zomer? En de landelijke imkerdag? Je vindt alle informatie in ons artikel over bijzondere zomerse evenementen!

Mini familiefestival in GeoFort

Herwijnen, Gelderland Om het begin van de zomervakantie te vieren is het Mini familiefestival FortFamily georganiseerd op 13 en 14 juli! Compleet met leuke activiteiten, workshops en theater is dit het moment bij uitstek om GeoFort te bezoeken. Het festival is natuurlijk helemaal in het thema van het museum, waarbij de kinderen ontdekken hoe leuk het is om te recyclen door bijvoorbeeld een tas te knutselen van oude spijkerbroeken en sleutelhangers te maken van gesnoeide takken. Met de strippenkaart van FortFamily kun je zoveel activiteiten doen als je wilt! Het museum zelf mag je natuurlijk ook gewoon bezoeken, maar dan wel helemaal in festivalsfeer. Er is ook gedacht aan de smulpapen, want er staan foodtrucks met onder andere burgers, pizza, poke-bowls, stroopwafels, pannenkoeken, poffertjes en limonades.

Kunst op stelten

Leerdam, Utrecht Op zaterdag 13 juli herleven oude tijden tijdens Straattheater Hollands Glorie. Dan lopen van 12:00 uur tot 16:00 uur de dames van Kunst op stelten door de stad - uiteraard op stelten! En je kunt zelf meedoen. Stap ook op stelten zoals in de tijden dat de straten modderig waren en je je nette kleren en schoenen schoon wilde houden. De steltenkunstenaars vinden dat we dit weer zouden moeten doen. Het is speels en houdt je daarom niet alleen fit, maar ook jong. Dus ze nodigen je van harte uit om langs te komen en het zelf te proberen. Kun je meteen ook de historische plekjes van Leerdam ontdekken.

Een festival speciaal voor kinderen

Alphen aan de Rijn, Zuid Holland Het gezellige gratis kindercultuurfestival Kinderfestival Konijn aan de Rijn vindt op zondag 14 juli weer plaats! Alle kinderen zijn van harte welkom om samen met hun broertjes, zusjes, vriend(innetjes) en ouders de zomer te komen inluiden op deze dag met creatieve activiteiten, theatervoorstellingen, workshops en mooie films. Lig met de hele familie in een duik bij poppenkastvoorstelling ‘Wortel’, of bewonder de avontuurlijke en muzikale voorstelling ‘Molletje Bim’ over vriendschap en moed. Zet je creatiefste beetje voor en maak een mooie kleurplaat die later de Tetra-Tinus robot zal aannemen als uiterlijk, of zing en dans mee tijdens het hoorspel ‘Wie zijn de konijnenvriendjes’!

Foto 3. Lol met robot Tetra Tinus! Foto: Park Villa

Kids spellendag

Assen, Drenthe Ook deze zomervakantie vindt in Assen weer Kids Zomervermaak plaats: een gratis kinderfestival van acht weken, met elke woensdag en zaterdag speciaal kindervermaak. Dit jaar start het festival op zaterdag 13 juli met een spellendag. Een dag vol competitie en plezier voor alle kinderen op verschillende plekken in de stad. Laat je schminken op het Creatiefplein en stort je op de andere pleinen helemaal in het sjoelen, frisbees gooien, tennissen, darten, voetballen - teveel om allemaal op te noemen. Je kunt zelfs pijl en boog schieten. Even bijkomen tussendoor doe je op het Muziekplein waar allemaal leuke optredens plaatsvinden en aan de grote tekentafel. En echt: alles is gratis!

Meer ideeën voor dit weekend?

Foto 4. Speel zoveel spelletjes als je maar wilt op de Spellendag in Assen, zelfs pijl en boog schieten kan. Foto: Newz Marketing en Media

Laatst gewijzigd: 2024-07-11 13:01:15 · Gepubliceerd: 11 juli 2024 - 758914