We verklaren het pretparkseizoen voor geopend!

Deze pretparken en attracties in eigen land wachten op je

Bekijk alle attractieparken op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Over de kop in Walibi! Foto: Walibi Holland

10 april 2024 Toerisme Landelijk Gooi die handen maar in de lucht en zet je schrap! Je kunt weer de hele dag van achtbaan naar achtbaan rennen, draaimolens uitproberen en het uitgillen in de gekste attracties. Deze attractieparken hebben gave attracties en prachtige themagebieden voor je in petto.

Non-stop adrenalinekicks

BIDDINGHUIZEN - De 'thrill rides' van Walibi Holland zijn krankzinnige avonturen. Zo heeft de achtbaan Lost Gravity wel heel aparte karretjes - je zit zo'n beetje naast de baan en zweeft in de lucht - en gaat de coaster sneller dan tachtig kilometer per uur! Daarnaast kunnen bezoekers weer in de rij staan voor klassiekers als de immens hoge Goliath en de achterwaartse looping Speed of Sound. Durf jij? Voor wie niet in de rij wil staan zijn er Fast Lane tickets. Hier betaal je wel een paar tientjes extra voor, maar dan sta je dus in extra korte en snelle rijen. Met het hele gezin op pad? Bezoek dan zeker ook het nieuwe familiegebied Speed Zone – OFF ROAD.

Foto 2. Word niet nat in de Crazy River! Foto: Walibi Holland

Duizelingwekkende themawerelden

BRÜHL - Een dagje Phantasialand is een dagje naar een compleet andere wereld. Verken met het hele gezin alle verschillende themawerelden en attracties in dit gigantische Duitse attractiepark. Maak een ritje in de Black Mamba een zenuwslopende achtbaan in het themagebied Deep in Africa, of voel het water in je gezicht spetteren in wildwaterbaan Chiapas. Extra spectaculair is themagebied Klugheim, waar je de achtbanen Taron en Raik vindt. En wie durft de uitdagende klimavonturen en spectaculaire afdalingen aan in het nieuwe klimgebied Avoras? Ja, hier klim je zélf omhoog! Er is zoveel te zien en te doen in Phantasialand, dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt.

Foto 3. In vliegende vaart door steampunk gebied Rookburgh. Foto: Phantasialand

Familievriendelijke attracties

HELLENDOORN - Tientallen attracties, spannende shows en achtbanen waar je met de hele familie van kunt genieten: Avonturenpark Hellendoorn is weer open! Er zitten een paar extra spannende achtbanen tussen, maar in dit attractiepark is er ook veel keus voor de allerkleinsten. Dreumesland zit bijvoorbeeld vol attracties voor kindjes tot een lengte van 1.20 meter. Probeer samen de achtbanen uit en spetter als het weer mooi genoeg is in het Aquaventura Slidepark.

Foto 4. Stap in het drakennest en schiet de hoogte in! Foto: Avonturenpark Hellendoorn

Magische attracties en avonturen

SEVENUM - Een magische wereld met prachtige tuinen, watervallen en wandelroutes. Attractiepark Toverland is leuk voor iedereen, ook voor opa of oma. Maak een spectaculair ritje in de bobbaan, wildwaterbanen en probeer de snelle achtbanen uit. Zoals de Fénix die wel 95 kilometer per uur gaat en waarin je het gevoel hebt dat je zelf vliegt. Een ritje in de langste houten achtbaan van de Benelux - Troy - mag je ook niet missen. In de Djengu River beleef je een spetterend wildwateravontuur en in de Booster Bike sjees je met 75 kilometer per uur over een baan vol kronkels. Omdat het park volstaat met prachtige bloemen, planten en watervallen kun je er ook heerlijk wandelen.

Foto 5. Achtbaan Fénix, met op de achtergrond vliegtuigmolen Pixarus, in het sprookjesachtig mooie Toverland. Foto: DagjeWeg.NL

In galop naar het Wilde Westen

SLAGHAREN - Cowboys, indianen, paarden die slimmer zijn dan hun eigenaren en saloons met klapdeuren. Een bezoekje aan Attractiepark Slagharen is een trip naar het Wilde Westen. Daal in een boomstam de Ripsaw watervallen af en roetsj in een achtbaan dwars door de goudmijnen, maar pas op voor de grote bruine beer! Eventjes genoeg van al die cowboys op de prairie? Dan stap je gewoon een andere wereld binnen en voel je een piraat op de zee in The Pirate. En uiteraard trotseer je de Gold Rush: deze spectaculaire achtbaan is een van de snelste achtbanen van Nederland.

Foto 6. Met de kabelbaan over het park. Foto: Attractiepark Slagharen

Hier bestaan sprookjes echt

KAATSHEUVEL - Wie vroeger - of stiekem nog steeds - droomde van wilde verhalen vol ridders, prinsessen, onverklaarbare magie en pratende dieren, móet ooit naar De Efteling zijn geweest. Dit pretpark slash Nederlands sprookjeswalhalla is niet voor niets een begrip. En met zo'n beetje elk jaar een nieuwe attractie erbij, blijft de sprookjeswereld groeien. Dartel door het iconische Sprookjesbos, geniet van alle avontuurlijke shows en trotseer bizar snelle achtbanen met bijzondere verhalen. Zo duik je met De Vliegende Hollander (letterlijk) in een spannende piratenwereld en strijd je tegen monsters in de houten achtbaan Joris en de Draak.

Foto 7. De Efteling zit boordevol prachtige sprookjes. Foto: De Efteling

Speelparadijs voor kinderen

APELDOORN - Kinderpretpark Julianatoren is het perfecte pretpark voor een dagje uit met kinderen tot tien jaar oud. Hier heb je meer dan zestig attracties en spectaculaire shows voor het hele gezin. En kinderen ontmoeten tv-helden Jul en Julia, de vrolijke muizen en mascottes van het park. Verschillende spannende werelden voor kinderen komen in het park tot leven. Zo kun je dansen als een prinses, paardrijden als een cowboy, de golven trotseren als een piraat en oog in oog met dino's staan. Het hele jaar door staan er ook verschillende evenementen op de planning.

Foto 8. Gillen in de achtbaan kan ook met jonge kinderen in Julianatoren. Foto: Julianatoren © Andy Doornhein

Hemels genieten in Hemelrijk

VOLKEL - Een pretpark dat zo veelzijdig is dat je aan één dag eigenlijk bijna niet genoeg hebt. In BillyBird Park Hemelrijk vind je een bootjesglijbaan, achtbaan, een speeleiland met strandbad, een gigantische klimberg, een natuurspeeltuin vol fossielen én een schommel van maar liefst elf (!) meter hoog. Bij slecht weer vermaak je je in binnenspeeltuin Kinderland, inclusief De Ballenfabriek met ballenbak, ballendouche en ballenkanon - en met een complete kermis!

Foto 9. Pret voor groot en klein. Foto: Billybird Hemelrijk

All-inclusive attractiepark

DROUWEN - Zodra je door de poorten van Attractiepark Drouwenerzand bent, is al het eten en drinken helemaal gratis! Vers fruit, diverse belegde broodjes, frites, snacks, soep, koffie, thee, softijs: smul van dit alles zonder steeds je portemonnee te hoeven trekken. Ideaal, want zo kunnen kinderen ook gemakkelijk zelf wat te eten halen. De attracties in het park zijn ingericht op basisschoolkinderen en kinderen die net iets ouder zijn. Dat maakt dit park ook een goede voor gezinnen die een dagje uit willen met jongere kinderen én pubers. Er zitten supersnelle achtbanen en over-de-kop-attracties tussen, maar ook rustige attracties en speeltoestellen.

Foto 10. In de iconische zweefmolen! Foto: Attractiepark Drouwenerzand

Adrenalinekikkers opgelet

WASSENAAR - Dat tijdens een dagje Duinrell als een kikker het Tikibad in kunt springen, wisten we al. Maar wist je dat dit park ook vier achtbanen heeft, waarvan twee extreem spannende? Achtbanen Falcon en Wild Wings staan garant voor adrenalinekicks. De Falcon maakt een kaarsrechte duikvlucht van wel zeventig kilometer per uur! Dan heb je nog de rodelbaan, de monorail over het park heen, zeven verschillende waterattracties en trampolines, botsauto's en een verkeerstuin.

Foto 11. Vliegen in de Dragon Fly. Foto: Duinrell

Non-stop spelen

BERG EN DAL - Vooral voor kinderen tot en met tien jaar is Amusementspark Tivoli een waar paradijs. Stap in de achtbaan, minibotsauto's of het minireuzenrad, race op skelters en jump op trampolines. Dit pretpark heeft meer dan dertig leuke attracties en speeltoestellen. Er is een binnenspeeltuin, een griezelbos - uiteraard kindvriendelijk - en niet te vergeten Harm's Kippenfarm waar een kleurig treintje doorheen rijdt. En in de stal geeft de kippenfamilie Kakeldoe een vrolijke show. Grote kans dat je tussen de attracties Tiffi en Toffi tegen het lijf loopt, de vrolijke mascottes van het park. Leuk voor een fotomomentje met de familie.

Foto 12. Oei, dat gaat snel in de Race Pop-Ups! Foto: Amusementspark Tivoli © Ellen Hylkema

Meer attractieparken en dagjes uit

Foto 13. Be brave! Er wachten uitdagende achtbanen en attracties op je, zoals De Baron in de Efteling. Foto: De Efteling

Laatst gewijzigd: 2024-04-10 15:09:05 · Gepubliceerd: 10 april 2024 - 13484

Activiteiten Attractiepark Toverland

Binnen enkele weken te bezoeken

YouTubersxToverland


Over een maand is het alweer zover: YOUTUBERSxTOVERLAND. Tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND serveren we je de unieke foodspecial: Frikandonut Speciaal. Je hoort het goed: een combinatie van een kleurrijke...