1

Duizelingwekkende dag in Attractiepark Phantasialand
Phantasialand Keulen

Naar Phantasialand? Plan dan meteen een tweede dag in, want je komt tijd tekort in dit waanzinnige attractiepark. Het park in Brühl, vlakbij Keulen, is één van de grootste attractieparken van Duitsland en heeft zes themagebieden vol gave attracties. Verken alle zes werelden en laat je verleiden tot een ritje in de Black Mamba - een intense achtbaan in het themagebied Deep in Africa. Of riskeer een nat pak in de wildwaterbaan Chiapas. Beslist geen rustig baantje, maar de steilste afvaart ter wereld! En ken je Taron al, de snelste multi-lanceer-achtbaan van de wereld?

Attracties om van te duizelen

Wie een adrenalinekick zoekt, kan het geluk niet op in Phantasialand. Het duizelingwekkende avontuur gaat door de verschillende werelden Berlin, China Town, Mexico, Deep in Africa, Fantasy en Mystery en iedere wereld heeft zijn eigen spannende trekpleister. In Mexico raas je in een op hol geslagen mijntrein rakelings langs rotsen en ravijnen. Hou je maar goed vast! Hetzelfde advies geldt voor wildwaterbaan Chiapas, waar het razende water je meeneemt voor een spectaculaire afdaling - de steilste ter wereld. In het Mystery Castle wacht een stevige vrije val en Talocan brengt zintuigen in verwarring met vuur, mist en waterkolken. Ook superspannend is Winja's Fear and Force, waar je met een gondel de donkere afgrond in duikt.

Ook voor kleine bezoekers

Naast al die waanzinnige attracties voor de dapperste bezoekers is er ook voor de kleine gasten een wereld aan plezier in Phantasialand. Het hele gezin gaat op muizenjacht in de 3D-attractie Maus au Chocolat en in het mooie Wuze Town zijn attracties voor de allerkleinsten. Zij spetteren op mooie dagen in de grote waterspeeltuin en draaien rond in vrolijke kikkers of trappen zo hard als ze kunnen om de post van de Wuzen te bezorgen. Of ze laten zich gratis (!) schminken! En dit alles is nog maar een fractie van Phantasialand: het attractiepark heeft meer dan veertig spectaculaire attracties en wervelende shows. Teveel om in één dag te beleven!

Taron en Raik

Phantasialand opende in 2016 het themagebied Klugheim. Door dit rotslandschap razen twee nieuwe achtbanen. Taron, de snelste multi-lanceer-achtbaan van Europa zet je wereld op z'n kop met vliegensvlugge bochten en twee lanceringen. En Raik? Dat is een zogenaamde familie-boomerang-achtbaan, die tussen Taron en de rotsen door scheert. Eerst vooruit en dan nog een keer, maar dan achteruit!

Phantasialand Keulen leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.
Foto: Phantasialand.